Home Actueel Nieuws OpenIMS BPMS halveert doorlooptijd bij Volckaert

OpenIMS BPMS halveert doorlooptijd bij Volckaert

Met 130 procent meer sollicitanten en de doorlooptijd per sollicitant gehalveerd, is Louise Ramakers missie geslaagd. De administratie werving en selectie bij Volckaert is met het Bedrijfs Proces Management Systeem (BPMS) van OpenIMS een heel eind op orde gebracht. De eerste digitale workflow bij de zorgverlener bevalt Ramaker uitstekend: ,,Het project was erg leerzaam en we hebben veel aan het product.”

louise_ramaker_licht_200De noodzaak om het proces van Werving & Selectie op orde te brengen, diende zich duidelijk aan. ,,De druk op vacatures was groot. ‘We krijgen ons rooster niet rond’, hoorde ik vaak. En sollicitanten die klaagden: ‘hoor ik nog iets?’ Dat moest snel beter.”

Excel-sheet
Centraal in het proces stond een Excel-sheet, die Patricia van Balkom, deel uit makend van het team PO&O, beheerde. Dit werkte zij in haar eentje bij, kostte veel tijd en was bovendien lastig te lezen  voor andere teamleden. ,,Daarmee een organisatie van 1000 mensen bedienen, is ondoenlijk. Niet vreemd dat het meer dan een maand duurde voor een vacature een kandidaat opleverde. Natuurlijk klaagden de managers daarover. Bovendien was het proces niet transparant. Ze wilden de status van een vacature kunnen zien. Ook dat ging niet.”

Procesbeschrijving
Ramaker, die een drukke periode vanwege de fusie Volckaert met SBO net had afgerond, pakte de handschoen op. Om te beginnen door in gesprekken met managers het proces in kaart te brengen. Het resultaat, de procesbeschrijving, werd ook door hen geaccordeerd. Op die duidelijkheid volgde de pakket- en partnerkeuze. ,,Dat werd bijna als vanzelfsprekend OpenSesame ICT. We werken met hun DMS en CMS. Ik kende het systeem best goed en deed er veel mee. Intranet is ook echt mijn medium. Veel informatie staat ook louter op intranet. Bovendien werkte ik veel en goed samen met Jules Cuijpers van ICT, die goed contact onderhoudt met OpenSesame ICT.”

Doorvragen
,,OpenSesame ICT vroeg vervolgens goed door, om onze behoefte helder te krijgen.“ De procesbeschrijving en de gesprekken met managers werden vertaald naar een Plan van Eisen, met vijf speerpunten:

  • gebruiksvriendelijkheid;
  • snelle doorlooptijd;
  • volledige management informatie;
  • transparantie;
  • continuïteit.

Volckaert, voor dienstverlening die past bij de ouderen van nu.
Vanuit vijf moderne en comfortabele locaties in het hart van Brabant werken ruim 1000 professionele medewerkers volckaertlogo_print_1124en 500 vrijwilligers samen aan een uitgebreid aanbod op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn. Volckaert-SBO is een vernieuwende, op samenwerking gerichte, betrokken en ondernemende organisatie. Volckaert streeft naar de juiste balans tussen goed doen, volgens de eisen van de tijd hoge kwaliteit van wonen, zorg en welzijn bieden, en goed zijn. Dat wil zeggen: met empathie het werk doen en de medemens respecteren.

Volckaert heeft voor haar kwalitatief hoogstaande dienstverlening geregeld behoefte aan nieuwe gekwalificeerde medewerkers die middels een nauwgezette werving en selectie (W&S) procedure binnen de organisatie ingezet kunnen worden. Om dit W&S proces te stroomlijnen en voor het grootste deel met digitale formulieren af te handelen is in 2010 OpenIMS BPMS geselecteerd.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis dat zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com (opent in nieuw venster).

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.