Home Actueel Nieuws Nieuw intranet Lister succes van samen werken

Nieuw intranet Lister succes van samen werken

Met de naam Lister vangt een nieuw tijdperk aan voor de regionale aanbieder van beschermd wonen, ambulante zorg en dagbesteding voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning staat voor de deur en zal ingrijpende gevolgen hebben voor ruim 2000 cliënten en de mensen in hun omgeving. Het intranet kreeg recent zeer efficiënt een nieuwe huisstijl.

 

logo2_2386

Ronald Ferdinandus was al verantwoordelijk voor de ICT toen Lister vier jaar geleden overstapte van een intranet dat ooit door een stagiair in PHP was gemaakt naar OpenIMS. ,,Nu we de Lister-huisstijl wilden doorvoeren, bleek de kracht van een goed CMS. Het intranet kon eenvoudigweg blijven draaien en de content zit in een compleet nieuwe look and feel zonder te hoeven worden gemigreerd. Een paar kleine redactionele slagen volstonden.”

Mensenwerk

Het nieuwe intranet was van wezensbelang voor Lister,  dat - constateerde de Raad van Bestuur - in 10 jaar tijd meer dan vervijfvoudigd was. Hoe ondersteun je die groei en de toenemende complexiteit? Margot van Lange, verantwoordelijk voor de communicatie bij Lister: ,,In het gebruik van intranet en documentbeheer moet altijd de ondersteuning van mensenwerk en samenwerking centraal staan. Dan hebben onze medewerkers meer tijd voor hun cliënten. Een goed intranet helpt medewerkers hun werk goed te doen. Nog beter.”

Open en flexibel

De keuze voor OpenIMS werd ook ingegeven door de visie waarin een Enterprise Management Systeem, met onder meer een geïntegreerd DMS en CMS de stip aan de horizon is. Om medewerkers het zo gemakkelijk mogelijk te maken de benodigde documenten in te laten vullen, ongeacht tijd en plaats. Om altijd met de juiste versie te werken en duidelijk te hebben wie verantwoordelijk is voor content. Geen fileserver meer, maar alles in het DMS. Het werd de architectuur van OpenIMS. Ferdinandus: ,,Die is heel goed en daarmee hebben we in ieder geval de techniek in huis. Het is open en flexibel, met tools waar onze eigen mensen goed mee uit de voeten kunnen.”

foto_margot_ronald_dennis_2345

Margot van Lange, Ronald Ferdinandus en Dennis Bouwmeester

Coöperatieve werkwijze

De keuze voor OpenSesame ICT was ook de keuze voor een coöperatieve werkwijze. Omdat samen werken Lister in de genen zit. Dennis Bouwmeester werd als consultant van OpenSesame ICT onderdeel van het team bij Lister. Van Lange:  ,,In één maand tijd wist OpenSesame ICT ons intranet een nieuw uiterlijk te geven en ook nog enige functionaliteiten toe te voegen. Zelfs de testresultaten konden op tijd worden verwerkt. Dit is echt het resultaat van de manier waarop Dennis bij Lister actief is. Door de vloeiende samenwerking met onze organisatie en de webdesigner hebben wij een probleemloos en succesvol redesign-traject achter de rug.” 

Over Lister

Lister biedt begeleiding en huisvesting aan meer dan 2000 mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Deze begeleiding is herstelondersteunend en draagt bij aan de kwaliteit van leven en de tevredenheid van de cliënt. Lister heeft diverse locaties in en rond Utrecht. Zo’n locatie bestaat meestal uit een aantal woningen, verspreid over een woonwijk. Deze woningen bevinden zich in de buurt van winkels, openbaar vervoer, buurtcentra etc. In die wijk staat ook het Lister locatiekantoor, van waaruit begeleiders werken. Zo zijn zij altijd in de buurt. Ook zijn er locaties waar het kantoor en de woonhuizen in hetzelfde pand gevestigd zijn. Hier is 7 dagen per week, 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van Open Standaarden. De standaard software oplossingen die zij daarvoor inzetten zijn OpenIMS en SugarCRM. OpenIMS is een web-platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.