Licentiemodel OpenIMS EE

Het OpenIMS EE licentiemodel bestaat per product uit een server en een aantal client access licenties (CAL’s). De server licentie (per product) is éénmalig nodig en het aantal Cal’s hangt af van het type product (zie hierna). De server licentie mag ten behoeve van meerdere servers worden gebruikt indien die servers voor backup/restore, ontwikkelen, testen en/of het verhogen van de beschikbaarheid (zogenaamde fall back scenario) worden gebruikt. Meerdere productie servers betekent meer server licenties.

OpenIMS EE – CMS

Bij de inzet van OpenIMS EE – CMS zijn Cal’s nodig voor functioneel beheerders ook wel redacteurs genoemd. Dit zijn medewerkers die rechten hebben binnen CMS voor het maken/wijzigen/beheren/publiceren van webpagina’s. Informatie consumenten, ofwel de medewerkers die alleen informatie consumeren tellen niet mee.

OpenIMS EE – DMS

Bij de inzet van OpenIMS EE – DMS zijn Cal’s nodig voor medewerkers die rechten hebben binnen het DMS voor het maken/wijzigen/publiceren van documenten zoals brieven, memo’s, verslagen en kwaliteitshandboeken. Informatie consumenten, ofwel de medewerkers die bijvoorbeeld alleen de gepubliceerde documenten via bijvoorbeeld het Intranet raadplegen tellen niet mee.

OpenIMS EE – EMS

Bij de inzet van OpenIMS EE – EMS zijn Cal’s nodig voor alle gebruikers.

OpenIMS EE – BPMS

Bij de inzet van OpenIMS EE – BPMS zijn alleen Cal’s nodig voor medewerkers die beheerrechten hebben binnen het BPMS voor het maken/wijzigen/publiceren van e-formulieren (beheerders) en werkprocessen. Informatie consumenten, ofwel alle medewerkers die de door het BPMS aangeboden functionaliteit gebruiken (bijvoorbeeld een verlofaanvraag) tellen niet mee. OpenIMS BPMS is alleen in combinatie met OpenIMS CMS of DMS te gebruiken.

OpenIMS EE – PS

Bij de inzet van OpenIMS EE - PS zijn Cal’s nodig voor alle gebruikers. OpenIMS PS is alleen in combinatie met OpenIMS CMS of DMS te gebruiken.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.