Home Techniek OpenIMS Cloud platform

OpenIMS Cloud platform

Met de toename van de hoeveelheid en complexiteit van informatie, wordt een eenvoudig te beheren en goed beveiligde infrastructuur voor de opslag van die informatie steeds belangrijker. Bij voorkeur bij een Nederlands bedrijf en op Nederlands grondgebied, zodat je reputatie en privacy (van je klanten) niet onderhevig zijn aan de Amerikaanse Patriot Act.

data-center_data-centre-pic_gallery_425

 

 

 

 

 

Met OpenIMS Cloud ontzorgen wij onze klanten en bieden die veiligheid en eenvoud op servers die optimaal zijn ingericht voor OpenIMS. Een lokale server of investering in hardware is niet meer nodig, er zijn geen onderliggende kosten voor aanschaf, beheer en backup, en voldoende opslagruimte is zonder meer gegarandeerd. Met de OpenIMS Cloud kunnen gebruikers direct onafhankelijk van plaats en tijd werken, ook buiten de muren van uw organisatie.

In 2008 werd wereldwijd al 487 miljard gigabyte aan digitale informatie geproduceerd en de totale hoeveelheid verdubbelt jaarlijks. 85% procent van die informatie valt onder de verantwoordelijkheid van bedrijven en andere organisaties en de behoefte aan slimme manieren van opslag en beheer die voldoen aan compliance wetgeving en veiligheidseisen groeit mee. 

Zoekraken
Gemiddeld is volgens Gartner een kantoormedewerker 20-40% van zijn werktijd bezig met documentverwerking en 80-95% van alle bedrijfsinformatie wordt opgeslagen in documenten (bestanden, e-mails en webpagina's) en niet gestructureerd in databases. Veel van die documenten raken zoek en worden nooit meer teruggevonden (25%), waardoor de kans op claims en bewijsproblemen groot is. Terwijl de roep om kwaliteitshandboeken en de noodzaak van verantwoording alleen maar toenemen.

Storage Area Network
OpenIMS maakt het beheer van bedrijfsinformatie een stuk eenvoudiger en dat scheelt veel tijd, geld, fouten en ergernis. Steeds meer organisaties kiezen voor een DMS en de implementaties worden steeds groter, waardoor veel winst is te behalen door een goede Storage Area Network-oplossing (SAN). OpenIMS Cloud is optimaal geconfigureerd voor OpenIMS waardoor u altijd over de juist snelheid en diskcapaciteit beschikt. Zonder zorgen over veiligheid, privacy, beheer en backup. Zonder tijdrovende driehoeksgesprekken, want het technisch en applicatiebeheer is in goede handen bij één en dezelfde partner.

Dubbel datacenter
Met OpenIMS Cloud bent u ervan verzekerd dat uw data onder de Nederlandse wetgeving valt en aan alle eisen van de Nederlandse overheden voldoet. De datacenters zijn volledig in Nederlandse handen. De cloud infrastructuur is dubbel uitgevoerd en geplaatst in een tweetal onafhankelijke datacenters die zowel technisch als juridisch gescheiden zijn. Hierdoor is de beschikbaarheid zeer betrouwbaar. De uitwijk kunnen we voor opdrachtgevers die dat voor hun dienstverlening noodzakelijk vinden vrijwel realtime realiseren.

Certificering
De OpenIMS cloud infrastructuur beschikt over de belangrijkste ISO/NEN certificeringen zoals ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO 14001 en PCI DDS (Payment Card Industry Data Security Standard). Daarbij weegt de duurzame bedrijfsvoering een grote rol en beide datacentra worden dan ook voorzien van groene stroom.

Bewerkersovereenkomst
Denk ook aan het belang van een adequate bewerkersovereenkomst. Die is wettelijk verplicht wanneer uw klanten het verwerken van persoonsgegevens aan u uitbesteedt. De bewerkersovereenkomst legt dan vast voor welke doeleinden de gegevens mogen worden verwerkt, welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen en welke vormen van toezicht de eigenaar van de gegevens mag uitoefenen. Zo'n overeenkomst is vaak maatwerk en dat leveren we graag als onderdeel van uw OpenIMS Cloud.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.