U bent IT/Informatie manager. Wat kan OpenIMS voor u betekenen?

Functioneel

Open Information Management Server (OpenIMS) is ontwikkeld aan de hand van onze jarenlange ervaring met de implementatie van diverse Content, Document, Kennis en Workflow Management systemen. De filosofie achter OpenIMS is gebruik maken van open standaarden, gebruikers een zo eenvoudig mogelijke interface aanbieden, gebruik blijven maken van standaard kantoor automatiseringsoplossingen (Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint), teken en ontwerp pakketten zoals AutoCad, e-mailsystemen zoals Outlook en Notes en dergelijke) en om een schaalbare, stabiele oplossing te bieden op het Open Source platform. OpenIMS is een (web)server oplossing die ingezet kan worden voor het beheren en onderhouden van niet-structurele informatiestromen zoals documenten en e-mail, binnen vrijwel iedere onderneming c.q. organisatie. OpenIMS bestaat uit vijf producten:

  • Portaal Server (PS),
  • Document Management Server (DMS),
  • Document Management Server (CMS),
  • Bedrijfs Proces Management Server (BPMS) en
  • E-mail Management Server (EMS).

die onafhankelijk, maar ook in combinatie ook te gebuiken zijn voor bijvoorbeeld:

  • Enterprise Content Management (ECM),
  • Kennis Management (KM),
  • Enterprise Project Management (EPM),
  • Product Data Management (PDM, EDMS).

Open Source platform

OpenIMS is ontwikkeld op basis van een OpenSource architectuur en past daarmee volledig in de strategie de afhankelijkheid van Closed Source softwareleveranciers te beperken. Overweegt u in uw organisatie Open Source in te gaan zetten dan is OpenIMS een oplossing die u zeker moet overwegen.

Lagere gebruikskosten (TCO)

Omdat OpenIMS gebruik maakt van OpenSource producten zoals Linux en Apache zijn de licentiekosten en noodzakelijke investeringen voor hardware relatief laag. Daarnaast zijn de gebruikte producten erg stabiel en betrouwbaar. De combinatie van Linux met de Apache webserver toont dat onomstoten aan, het is wereldwijd de meest gebruikte webserver.

Integratie binnen uw IT infrastructuur

Eenvoudige integratie is het sleutelwoord bij het invoeren van bijvoorbeeld een Content of Document Management Systeem in uw bestaande IT-infrastructuur. OpenIMS is vanuit deze filosofie opgezet. OpenIMS beschikt over voorzieningen die integratie met uw bestaande backoffice applicaties of databases eenvoudig mogelijk maakt. Ook aan de voorkant is rekening gehouden met de behoeftes van de gebruiker. Uw favoriete tekstverwerker, tekenpakket, ontwerpsoftware, e-mailsysteem en dergelijke kan eenvoudig gebruikt blijven worden. Uw kantooromgeving hoeft dus niet te worden aangepast.

Ondersteuning voor bijna alle hard- en software platforms

OpenIMS ondersteunt de meeste (belangrijkste) hard- en software platforms. Denk hierbij aan de besturingssystemen MS-Windows, Sun Solaris, IBM-AIX, HP-UX en Linux Redhat. OpenIMS maakt standaard gebruik van Apache als webserver voor de applicatiesuite maar het is mogelijk om HTML of XML content beschikbaar te stellen via Microsoft Internet Information Server (IIS), Netscape of andere applicatie servers.

Database onafhankelijk

OpenIMS heeft op zich geen database nodig om te kunnen functioneren. Er zijn echter zeer efficiënte voorzieningen aanwezig die mogelijk maken informatie op te slaan in een relationeel database management systeem (RDBMS), zoals Microsoft SQL Server, Oracle en IBM DB2.

Uitbreidbaar

OpenIMS is volledig op basis van open standaarden opgezet. Hierdoor beschikt het systeem over legio mogelijkheden om te worden uitgebreid naar specifieke eisen en wensen van een willekeurige organisatie. OpenIMS maakt vanuit de kern gebruik van XML, XML schema's en XML gerelateerde standaarden. Hierdoor kan OpenIMS bijvoorbeeld ook gebruik maken van diverse applicatiesoftware die in de OpenSource wereld wordt toegepast zoals bijvoorbeeld OpenLDAP. Met OpenLDAP kan OpenIMS worden uitgebreid om Single Sign On functionaliteit te realiseren.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.