Home Actueel Nieuws AdvocaatCentraal verbetert haar document beheer

AdvocaatCentraal verbetert documentbeheer

AdvocaatCentraal bedient ruim 700 advocatenkantoren met online software diensten (www.advocaatcentraal.nl) en zet daarvoor het OpenIMS Document Management Systeem (DMS) in. Directeur Tsjeard Boonstra heeft hoge verwachtingen van de ‘multitenant’-oplossing, waarbij elk kantoor een eigen DMS draait in de cloud. Voor een server met meer dan 100.000 dossiers, waarin talloze documenten worden beheerd, is schaalbaarheid over meerdere servers een belangrijke vereiste aan de architectuur.  

dsc_0260.jpg_2_4757
Tsjeard Boonstra temidden van Wieger Kunst (OpenSesame ICT) en Frank Rietveld (www.advocaatcentraal.nl), die de samenwerking met een pennenstreek bekrachtigen.

Boonstra: ,,We zochten een degelijk systeem, want we dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Onze klanten hebben uiteraard zeer diverse wensen. Daarom willen we veel mogelijkheden kunnen bieden, met een grote gebruiksvriendelijkheid.” AdvocaatCentraal staat bekend als een betrouwbare partner en de veiligheid van de veelal vertrouwelijke documenten is een zwaarwegende eis. ,,We wilden daarom een oplossing met de data op Nederlandse bodem, buiten het bereik van buitenlandse organisaties en overheden. Met al die eisen opgeteld, kwamen we na gedegen onderzoek uit bij OpenIMS van OpenSesame ICT, ondanks dat OpenSesame ICT volgens mij nog een goed bewaard geheim is.”

Boonstra verwacht forse verbetering in de dienstverlening van AdvocaatCentraal aan de Nederlandse advocatuur. ,,Hoe beter onze dienstverlening, hoe beter zij hun cliënten kunnen bijstaan. Een goed DMS scheelt onze klanten heel veel tijd. Dat alle functies stabiel werken, is voor mij bijna vanzelfsprekend. Pluspunt is dat het systeem ook lokaal documenten synchroniseert. Zo kan een advocaat, die naar de rechtbank gaat of op reis is, de documenten van een aantal dossiers op zijn laptop meenemen en onderweg aanpassen. Bij terugkomst worden die documenten automatisch op de server bijgewerkt. Nog belangrijker is de zoekfunctie. Met OpenIMS DMS vinden onze gebruikers snel een eenvoudig het specifieke document dat ze zoeken. Een paar kernwoorden volstaan. Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om documenten met klanten te delen. Ook de elektronische postmap waarin advocaten de door de secretaresse uitgewerkte brieven van die dag kunnen lezen en corrigeren is een waardevolle aanvulling.”

ac_logo_579

Over AdvocaatCentraal
AdvocaatCentraal is opgericht in 2005 met het doel om innovatieve on-line softwarediensten met een groot gebruiksgemak, aan te bieden aan de Nederlandse Advocatuur. Het gebruik van AdvocaatCentraal resulteert in eenvoudige en goedkopere processen die voor Advocatenkantoren een concurrentieverbetering tot gevolg hebben. Aanvankelijk was het aanbod vooral gericht op tijdschrijven, declareren en boekhouden. Inmiddels is het portfolio uitgebreid met een Document Management Systeem en gekoppeld aan het complete Microsoft ™ Office systeem. 
In 2015 is AdvocaatCentraal door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de advocatuur-softwarebranche. AdvocaatCentraal is gevestigd in Baarn en in Utrecht. Er werken 8 medewerkers bij AdvocaatCentraal.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van Open Standaarden. De standaard software oplossingen die zij daarvoor inzetten zijn OpenIMS en SugarCRM. OpenIMS is een web-platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) info@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.