Home Actueel Nieuws ASM rolt OpenIMS DMS uit

ASM rolt OpenIMS DMS uit

ASM Europe B.V., een toonaangevende leverancier van machines voor de semi-conductor industrie, zet OpenIMS Document Management Server in voor het ondersteunen van bepaalde bedrijfsprocessen. Met dit systeem beheert en distribueert ASM machinegerelateerde documenten. De documenten kunnen via een webbrowser worden geraadpleegd door alle medewerkers (engineers) van ASM zowel in Nederland, België (bij IMEC) als ver daar buiten (Azië).

Met OpenIMS wordt o.a. het proces rond wijzigingsverzoeken van machines afgehandeld. Hiervoor zijn zowel document als dossier (proces) werkstromen ingericht die de bestaande interne werkprocessen volgen. Op basis van een dergelijk verzoek, wordt een projectdossier gecreëerd en wordt de bijbehorende informatie rechtstreeks uit het datawarehouse van ASM gehaald. Door deze koppeling(ODBC) met OpenIMS wordt ieder document binnen het betreffende projectdossier automatisch voorzien van de juiste basis metadata. Het project doorloopt een aantal stadia van ontwerp tot testen.

Document templates

Engineers creëren hun documenten op basis van voorgedefinieerde templates. Een engineer krijgt alleen die templates te zien die voor zijn of haar rol nodig zijn. Bij het aanmaken worden de documenten (inhoudelijk) gevuld met zowel gegevens van de maker (naam, datum afdeling etc) als de al bekende projectgegevens (projectnummer, klant, etc,) uit het datawarehouse. Dit scheelt de gebruiker aanzienlijk in de tijd die nodig is om het document op te stellen.

Diverse dossiertypes

Naast de Engineering-afdeling zullen ook andere afdelingen met OpenIMS DMS gaan werken. Daarom wordt er gewerkt met dossier templates. Een medewerker met de juiste rechten kan een dossier template kiezen. Op basis hiervan wordt een dossier met een voorgedefinieerde folderstructuur, inclusief beveiliging en standaard documenten, aangemaakt. ASM kan zelfstandig de dossier templates aanpassen en aanvullen.

Distributie via het Intranet

Naast toegang tot de documenten via OpenIMS, kunnen medewerkers ook via een eenvoudige Intranet interface toegang krijgen tot bepaalde machinedossiers. Medewerkers kunnen de documenten via het eigen Intranet ophalen of via een Internetverbinding op een klantlocatie (wereldwijd) zodat men ook op de klantlocatie kan beschikken over de juiste informatie met betrekking tot de klantspecifieke machine.

Extra document beveiligingsniveaus (en zoekindexen)

Omdat het om zeer gevoelige technologische informatie gaat, zijn er binnen OpenIMS diverse beveiligingsniveaus en zoekindexen ingericht. Hierdoor is de informatie in OpenIMS DMS niet zomaar voor iedereen beschikbaar en vindbaar. Deze instellingen zijn per document instelbaar en achteraf te wijzigen zodat de informatie op een later tijdstip wel beschikbaar kan worden gesteld aan medewerkers of aan de juiste doelgroepen.

ASM Europe B.V.

ASM Europe B.V. (verder ASM genoemd) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van machines voor de semi-conductor industrie. Tot haar kernactiviteiten behoort de ontwikkeling, productie en verkoop van geavanceerde apparatuur en materialen voor de fabricage van microchips. Samen met haar dochterondernemingen – waaronder ASM America en ASM Japan – voorziet ASM werelds grootste microchipfabrikanten van geavanceerde productie-apparatuur.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.