Home Actueel Nieuws Buro Kloeg

OpenSesame toont Buro Kloeg kracht van eenvoud

,,Hun slogan ‘De kracht van eenvoud’ hebben ze volledig waargemaakt, in woord en daad.” Directeur Ronald Mol van Buro Kloeg is zeer te spreken over SugarCRM en de samenwerking met OpenSesame.

buro_kloeg_697

,,OpenSesame was eerlijk gezegd niet de eerste partij waarmee we gingen praten. Een andere partij kwam uit het vooronderzoek als meest geschikte naar voren. Maar in de gesprekken werd het ons al snel veel te ingewikkeld.“ Dat was niet waarom Buro Kloeg, dat zelf altijd de vraag van haar opdrachtgevers als grootste uitdaging ziet, voor een standaard CRM-oplossing had gekozen. Een keuze waar een uiterst gedegen voorbereiding aan ten grondslag lag. Mol: ,,Daar hebben we een extern bureau opgezet. Want een CRM pakket koop je om jarenlang plezier van te hebben.”

ronald_241

Pakketkeuze
Uit een eerste selectie van 8 pakketten werd een shortlist van 3 gemaakt en Mol somt zonder hapering zes argumenten op die voor SugarCRM spraken: ,,Het is een jong pakket, dat geen last heeft van de wet op de remmende voorsprong. Het is Amerikaans en wordt wereldwijd gebruikt waardoor je geen problemen hoeft te verwachten met updates. We wilden een cloud-oplossing en dat biedt SugarCRM. Het is flexibel qua prijs, ook in gebruikerslicenties. Het is zeer gebruikersvriendelijk en sluit erg goed aan op onze wensen.”

Partnerkeuze
Toen volgde de keuze voor een partner, uit een ,,woud van partijen.” Mol wilde twee trainingen, hulp bij het migreren van de database en desgewenst hulp op afroep, bijvoorbeeld bij mailings. ,,Al in het eerste gesprek met de eerste partij bleek dat we hier zeker een week lang een meneer aan het configureren zouden krijgen om het aan te laten sluiten op onze wensen. Dat was niet de bedoeling. Daarom zijn we met een volgende partij in gesprek gegaan en die gaven gewoon antwoord op onze vragen. Al snel bleek dat we geen lang implementatietraject nodig hadden.”

Implementatie
Dat is in de praktijk ook gebleken, stelt Mol tevreden vast:  ,,Het was binnen een maand geïmplementeerd. Het kan dus ook eenvoudig. Inderdaad, de kracht van eenvoud. Bovendien: het was ook plezierig werken met de consultant, die echt gericht was op de lange termijn. Niet op een korte termijn omzetsuccesje maar op een duurzame samenwerking.”

Over Buro Kloeg
De vraag van de opdrachtgever is de uitdaging voor Buro Kloeg. Of het nu gaat om het leveren van een enkel informatiebord of het complete ontwerp en productie van een tentoonstelling: de mensen van Buro Kloeg beginnen met luisteren. Daarna geven ze adequaat antwoord. In de vorm van een gedegen advies, een schetsvoorstel, een projectbegroting. Pas als alles helder en akkoord is, volgt de realisatie.
Buro Kloeg wil verantwoordelijk zijn tot en met de laatste schroef die aangedraaid wordt. De projectleider is voor opdrachtgevers het vaste aanspreekpunt. Per project wordt er een team samengesteld, zodat alle disciplines op een juiste wijze beschikbaar komen. Soms wordt daarbij een externe specialist ingeschakeld.

Over OpenSesame
OpenSesame is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS en SugarCRM als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Beide oplossingen draaien op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn 100% webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.