Home Actueel Nieuws De Twentse Zorgcentra ontdoet zich van papierwinkel

De Twentse Zorgcentra ontdoet zich van papierwinkel

Om digitaal vergaderen mogelijk te maken heeft De Twentse Zorgcentra gekozen voor OpenIMS DMS. ,,Het is een eerste stap in onze ambitie ons te ontdoen van de papierwinkel”, licht bestuurssecretaris Martine van der Genugten toe. 
 
martine_van_der_genugten_400Het snel en eenvoudig beschikbaar maken van managementinformatie voor digitaal vergaderen is het begin van een omslag in het denken over het beheer van informatie. Van der Genugten: ,,Het secretariaat zag direct mogelijkheden en schoof al snel bij het project aan met de ambitie poststukken bij de bron te scannen en toe te wijzen aan de juiste medewerkers. Een zeer duidelijke ambitie. Alleen al omdat het veel tijd en moeite scheelt als mensen niet meer terug hoeven te komen om naar poststukken te vragen die ze niet terug kunnen vinden.”
 
De mogelijkheden met OpenIMS DMS passen bij De Twentse Zorgcentra, dat deskundig werken eenvoudig wil houden en dicht bij de cliënten wil zijn. Met 2400 medewerkers en 600 vrijwilligers op meer dan 100 locaties gaat heel veel informatie rond. Die medewerkers willen zelf hun zaken kunnen regelen en in zelforganiserende teams samenwerken met cliënten, hun vertegenwoordigers en vrijwilligers. Daar staat De Twentse Zorgcentra zich ook op voor en dat kan digitaal vele malen sneller, beter en goedkoper dan op papier. Van der Genugten: ,,Daarom is het onze ambitie de informatiehuishouding digitaal zo in te richten dat dezelfde informatie rechtstreeks toegankelijk is voor de juiste gebruikers, vanuit één centrale bron. Dat mensen documenten snel kunnen (terug)vinden vanuit alle werkplekken. Zonder dat je weet waar het staat. Het begin is er.” 

logo_meervuniek_internet_kleur_500 

Over De Twentse Zorgcentra
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers, op meer dan 100 locaties.
Zij bieden de zorg dichtbij de mensen die hun zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Daarbij gaat De Twentse Zorgcentra uit van de oorspronkelijke motivatie van haar medewerkers om toe te werken naar eigen regie en kracht van hun cliënten.

Over OpenSesame ICT 
OpenSesame ICT is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van Open Standaarden. De standaard software oplossingen die zij daarvoor inzetten zijn OpenIMS en SugarCRM. OpenIMS is een web-platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) info@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.