Home Actueel Nieuws De Waarden HKZ gecertificeerd

Jeugdzorgaanbieder De Waarden volledig HKZ gecertificeerd

De Waarden is de eerste volledig HKZ gecertificeerde jeugdzorgaanbieder van Nederland. In december 2006 was deze certificering een feit.

In de laatste jaren is vastgesteld aan welke eisen een jeugdzorginstelling moet voldoen om gegarandeerde kwaliteit te kunnen bieden. Deze eisen hebben betrekking op het geheel van een organisatie: dus, niet alleen bijvoorbeeld de administratie en de facilitaire dienst maar vooral ook de hulpverlening wordt beoordeeld.

Wij zijn er trots op dat de Waarden de eerste jeugdzorginstelling is die dit examen volledig heeft afgelegd en daarvoor is geslaagd!! Hiermee is door een onafhankelijke partij vastgesteld dat de Waarden in alle opzichten goede kwaliteit biedt. Wij gaan door met ons voortdurende streven naar verbetering van ons werk.” Aldus Pieter de Groot, directeur/bestuurder.

Inzet OpenIMS voor beheer Intranet en kwaliteitsdocumenten

De Waarden zet het OpenIMS platform al meerdere jaren met succes in. Hierdoor verbeterd de interne informatie voorziening steeds verder. Kwaliteitsdocumenten en werkinstructies worden via het Intranet beschikbaar gesteld aan alle medewerkers van de Waarden organisatie. Voor het maken, beheren en distribueren van deze documenten wordt OpenIMS DMS en CMS ingezet. Hierdoor is er een volledige controle op de documentstroom en de levensloop ervan en zijn alle documenten automatisch voorzien van de juiste kenmerken zoals document type, eigenaar, HKZ nummer en evaluatie datum.

Over de Waarden

De Waarden (www.dewaarden.nl) is een centrum voor jeugdzorg, onderwijs en onderzoek. De Waarden is er voor kinderen en jongeren van 0-23 jaar en hun ouders / verzorgers die hulp en ondersteuning zoeken. Samen proberen ze oplossingen te vinden. Centraal staan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Aanmelding bij of verwijzing naar De Waarden verloopt altijd via Bureau Jeugdzorg. De Waarden heeft behandelcentra in de regio’s Nijmegen en Rivierenland. Er zijn vestigingen in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel. De Waarden werkt nauw samen met de PI-school voor speciaal onderwijs en de Roelant Berk en Beukschool voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.