Home Actueel Nieuws Digitaal vergaderen met de iPad en OpenIMS

Digitaal vergaderen met de iPad en OpenIMS

Steeds meer mensen maken of willen gebruik gaan maken van een iPad tijdens een vergadering of een overleg. Maar hoe krijgt u de vergaderstukken op een gestructureerde en veilige manier op een iPad, zodat u papierloos kunt gaan werken?  

Vergaderstukken in OpenIMS DMS
Binnen OpenIMS DMS kunt u elektronische dossiers voor een project-, afdelings- of managementvergadering maken. Een medewerker kan de stukken van de betreffende vergadering in het juiste dossier maken en/of bestaande documenten plaatsen. Vervolgens kan OpenIMS alle stukken automatisch naar PDF converteren zodat ze klaar staan voor distributie. 

iPad app's (aantekeningen maken en offline werken)
OpenIMS ondersteunt de generieke document distributie standaard Webdav. Via app's als Goodreader of iAnnote kunt u documenten uit het DMS ophalen. Middels deze applicaties kunt u aantekeningen maken op een vergaderstuk in PDF formaat.  Daarnaast kunt u de stukken ophalen en later raadplegen zonder een verbinding met het DMS op te hoeven bouwen. Dit wordt ook wel offline werken genoemd. U kunt dan de stukken meenemen naar huis of naar een externe vergaderlocatie.

Voordelen:

  • Minder verbruik van papier en inkt.
  • Tijdens een vergadering alle relevante stukken beschikbaar.
  • Offline werken is mogelijk, u kunt de stukken dus ook thuis of onderweg raadplegen.
  • Aantekeningen op documenten kunnen digitaal worden verspreid.
  • Geen omslachtige handelingen om documenten naar PDF te converteren en vervolgens opnieuw te uploaden.

Cloudgebaseerde opslag
Een ander, niet onbelangrijk, voordeel van het beheren van vergaderstukken in OpenIMS is dat de iPad app's direct met het DMS zijn gekoppeld en dat alle informatie binnen het netwerk van uw organisatie blijft en niet in een cloudapplicatie terecht komt met alle juridische en beveiligingstechnische uitdagingen.
Ondanks die uitdagingen worden cloudgebaseerde opslag platformen als Dropbox of Google Docs wel ondersteund.

Tablets (Android, Windows)
OpenIMS ondersteunt niet alleen het gebruik van een iPad maar het is ook mogelijk tablets te gebruiken die op Android draaien of (op termijn) op Microsoft Surface tablets.

1-4 van 4

Afbeelding: 1/4 1. Eric iPad
1. Eric iPad
Afbeelding: 2/4 2. OpenIMS DMS vergaderdossier structuur
2. OpenIMS DMS vergaderdossier structuur
Afbeelding: 3/4 3. OpenIMS - iPad - Folder navigatie
3. OpenIMS - iPad - Folder navigatie
Afbeelding: 4/4 4. OpenIMS - iPad - Aantekeningen
4. OpenIMS - iPad - Aantekeningen

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. OpenIMS is een ECM platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en bestaat onder andere uit webContent-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn volledig webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.