Home Actueel Nieuws Digitale omgeving Monet

Een nieuwe digitale omgeving voor Monet

Monet, de vereninging van Mobiele Netwerk operators, heeft in september 2011 OpenIMS in combinatie met SugarCRM gekozen als hét platform waarmee zij de komende jaren de plaatsingsplannen van haar antennes wil gaan structureren.

Voordat een antenne op een dak of mast wordt geplaatst, is daar een lang proces aan vooraf gegaan van onderzoek, afstemming en planning. We beschrijven in het kort welke stappen hierbij komen kijken:

1. Elke netwerkoperator definieert jaarlijks haar eigen wensen voor uitbreiding van het netwerk en berekent waar precies antennes moeten komen.

2. Monet verwerkt alle wensen tot een plaatsingsplan per gemeente. In totaal worden er ruim 440 plaatsingsplannen opgesteld.

3. Als een netwerkoperator een geschikte locatie met een geïnteresseerde eigenaar heeft gevonden, zijn er vervolgens twee mogelijkheden:

a. Het gaat om een vergunningsvrije antenne-installatie.
b. Het gaat om een vergunningsplichtige antenne-installatie.

De gemeente kan Monet en/of de operator vragen om tijdens een voorlichtingsavond voor omwonenden het plan te presenteren en vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan in deze situatie de operator alleen een antenne plaatsen als de vergunning wordt afgegeven.

4. Is alles rond, dan plant de operator de plaatsing van de antenne-installatie in. Normaal gesproken gebeurt dat binnen enkele maanden.

Ter ondersteuning van dit administratief intensieve proces is Monet op zoek gegaan naar een webbased oplossing. Dit is uiteindelijk de oplossing van OpenSesame ICT geworden.

Over Monet
Monet is een vereniging die namens de netwerkoperators KPN, T-Mobile en Vodafone de plaatsing van antennes afstemt met overheden. Daarnaast geeft Monet hier voorlichting over. Meer informatie op: www.monet-info.nl.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.