Home Actueel Nieuws Digitale transformatie

Digitale transformatie, hoe gaat dat in Gent?

Digitale transformatie kan via allerlei aanvliegroutes. In Gent was verbetering van de interne communicatie bij de gemeente de aanleiding. Beheerder Gorick DeBruyker vertelt in De Ondernemer hoe de Belgen dat voor 8000 ambtenaren deden. Met onze Nederlandse oplossing, OpenIMS. Dat dan weer wel.

Ook onze medewerkers kijken met gepaste trots naar MIA, dat veel meer is dan een digitale werkplek en een succes dat naar meer smaakt:

jeroen_van_dijk_staand  steven_de_jager_staand  adnane_madraz_staand

Jeroen van Dijk (links) is als projectmanager betrokken bij de realisatie en implementatie van MIA. ,,Het is meer dan een middel, meer dan een samenwerkingsplatform. M!A zet aan tot een geheel nieuwe werkwijze. Dat versta ik onder digitale transformatie. Toen Catherine Ossemerct bij de aftrap haar visie daarop met ons deelde, inspireerde dat enorm. De mogelijkheden om in- en externe communicatie te verbeteren zijn enorm toegenomen. Dat gaat veel verder dan digitalisering van informatiestromen en documentbeheer. Er is een sociale component aan toegevoegd die ertoe bijdraagt dat intranetten en document management systemen ook echt goed worden gebruikt. Daarbij is vooral de zoekfunctie een gamechanger. Het vergt een andere mindset en het aloude mapjesdenken is hardnekkig. Toch, het gemak van metadata en direct vinden wat je zoekt, wint snel terrein. En hoeveel voordelen biedt het dat mensen samenwerken door aan dezelfde documenten te werken in plaats van elkaar steeds verschillende versies als bijlage te mailen?”

Steven de Jager (midden) ziet als consultant tevreden hoe de business gebruik maakt van de techniek. ,,Dat zie ik graag, want daar doen we het voor. MIA is wel hét referentieproject van dé complete digitale werkplek. Met CMS, DMS en sociaal intranet in één; integraal met één sexy front end. Het is vooral een succes van samen werken en onderlinge betrokkenheid. Digipolis had al heel vroeg heel zuiver voor ogen wat ze wilden en dat heel goed afgestemd op de gebruikers. Belangrijk, want zoals wij altijd zeggen: het daadwerkelijk gebruik bepaalt de waarde van het systeem. Door de sterke betrokkenheid van de business konden we in multidisciplinaire teams steeds optimaal bijsturen naar werkelijk gebruik. Sterk is ook dat daarbij vanuit content- en documentbeheer wordt gedacht. Daarom ook OpenIMS. Wij hebben natuurlijk onderliggend al het hele pakket. Met OpenIMS heb je volledig Enterprise Content Management, voor zowel content, documenten en bedrijfsprocessen. Neem je een ander sociaal intranet, dan ben je minimaal op een derde partij aangewezen en zijn meerdere integraties nodig. Dan wordt het beheer en gebruik nooit zo eenvoudig en strak. Dat is zeker wel onderscheidend.”

Adnane Madraz (rechts) deed ‘onder water’ zijn werk door de koppelingen te maken. Een bescheiden rol. Toch, als hij leest dat MIA weer in aanmerking komt voor een prijs... ,,Dan zeg ik tegen familie en vrienden: ‘kijk, daar heb ik de koppelingen voor gemaakt’. Het is mooi dat wij van OpenIMS en de mensen van Digipolis tevreden zijn, trots zelfs. Maar de erkenning door externen maakt het pas echt bijzonder: de Gouden Vonk en de nominaties voor de Computable Awards 2019 en de Europese FEIEA Grand Prix.“ 

Wilt u graag meer informatie over de OpenIMS Digitale werkplek laat hier dan uw gegevens achter dan nemen wij snel contact met u op.

Bedrijfsnaam:

Uw naam: *

Telefoon:

E-mailadres: *

Opmerking/Vraag:

Helaas moeten wij u vanwege spamrobots vragen hier de onderstaande code in te voeren.
*

       

* = verplicht in te vullen

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.