Home Actueel Nieuws Distributie van kwaliteitsdocumenten bij de BASE Groep

Distributie van kwaliteitsdocumenten bij de BASE Groep

13 februari 2006.

De Base Groep beheert en distribueert haar kwaliteitshandboeken via OpenIMS DMS.

De Base Groep is een organisatie voor Jeugdzorg in de provincie Groningen. De Base Groep wil een betrouwbare basis zijn voor kinderen, jongeren en ouders bij opvoedings-, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. De geboden hulp is afhankelijk van de aard en de ernst van de problemen. Deze kan variëren van hulp in de thuissituatie, daghulp, therapie of training tot en met plaatsing in een pleeggezin of leefgroep in een 24-uursvoorziening.

Binnen de Base Groep ontstond in 2005 vanuit het kader van de integrale kwaliteitszorg de behoefte aan een softwarematige ondersteuning bij het beheren van diverse binnen de Base Groep aanwezige (kwaliteits)documenten. De Base Groep wilde de kwaliteitsregels en richtlijnen (in het kader van een HKZ certificering) via het Intranet beschikbaar stellen aan haar medewerkers, ofwel de distributie van de kwaliteitsdocumenten eenvoudig en snel aan een breed publiek plaats laten vinden.

De Base Groep had zichzelf derhalve de volgende doelstelling gesteld: selecteer, implementeer en beheer ondersteunende systemen voor het digitaal ontsluiten van deze informatie en was daarom in 2005 op zoek naar een platform waarmee deze informatie kon  worden verzameld, gerubriceerd en digitaal gepubliceerd.
Na een uitvoerige pakket selectie is in het laatste kwartaal van 2005 de keuze op OpenIMS van OpenSesame ICT BV gevallen. Het implementatieproject is in oktober 2005 gestart en heeft in januari 2006 tot een operationele oplevering aan de Base Groep geleid.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.