Home Actueel Nieuws Documentbeheer Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Documentbeheer Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Dat een Mac niet alleen aantrekkelijk is, maar ook gebruiksvriendelijk en zich naadloos integreert in het bedrijfsleven, bewijst de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, de drinkwaterleverancier voor het grootste gedeelte van Vlaanderen (België). Sinds medio 2005 werken zij op de Mac nu ook met OpenIMS®.

De VMW heeft 1600 mensen, verdeeld over 6 grote vestigingen, in dienst. Onder deze 1600 mensen zijn er een 800-tal die dagelijks een computer gebruiken. Meer dan 700 van deze 800 personen gebruiken voor hun dagelijkse computertaken een Mac. Voor deze 700 Macs heeft de VMW een beheerteam van slechts 5 medewerkers die de ondersteuning voor hun rekening nemen.

700 Macs die beheerd worden door 5 mensen, dat komt neer op 140 computers per persoon; je kan begrijpen dat die computers niet wekelijks mogen crashen om een goede gang van zaken met slechts 5 personen als ondersteuning te garanderen. 

'Voor het Document beheer gebruiken we sinds medio 2005 het pakket OpenIMS® van OpenSesame ICT BV' vertelt Piet De Porre, directeur informatica bij de VMW. Het pakket draait centraal op een Apple OSX-server waarop de iMacs in een netwerk zijn aangesloten.

Het Mac OS besturingssysteem is gebaseerd op UNIX en OpenIMS® op Linux, wat een samenwerking tussen OpenIMS® en Mac OSX optimaal laat verlopen. 'Het grote voordeel van een Mac in combinatie met OpenIMS® voor de documentbeheer taken is de gebruikersinterface, deze is heel intuïtief en vraagt weinig opleidingkosten binnen het bedrijf,' deelt Piet De Porre ons mee, 'na een tijdje denk je er gewoon niet meer bij na.' Daarnaast verloopt het contact tussen Mac en PC ook zonder enige problemen.

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening is zeer tevreden over het werken met OpenIMS® op een Mac en zal dit ook in de toekomst zeker blijven doen.

Lees hiernaast (links) meer over dit project ->

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.