Home Actueel Nieuws Gemeentelijk vervoersbedrijf Rotterdam (RET) realiseert Intranet op basis van OpenIMS

Intranet Gemeentelijk vervoersbedrijf Rotterdam (RET)

Na een uitgebreide selectie is eind 2005 door het vervoersbedrijf van de gemeente Rotterdam (RET) voor de realisatie van het RET Intranet gekozen voor OpenIMS Content Management Server (CMS).  In de eerste maanden van 2006 is vervolgens in samenwerking met de RET een interactief Intranet opgezet waarbij gebruikersgemak en het decentraal plaatsen van content centraal stond. Het RET Intranet is inmiddels operationeel en is voor de RET een moderne nieuwe manier voor het verspreiden van organisatie specifieke informatie en interactie met haar medewerkers.

Gebruikersvriendelijk

De RET heeft voor OpenIMS CMS gekozen omdat het een laagdrempelige en uitermate gebruikersvriendelijke manier van content beheer biedt. Een geautoriseerde medewerker kan met behulp van Microsoft Office (Word) alle content beheren. Hierdoor kan het beheer van welke informatie dan ook in alle lagen van de organisatie worden belegd.

Redactie model

Met behulp van een uitgekiend redactie model en tevens standaard voorhanden zijnde workflow mogelijkheden kunnen de content eigenaren content op de voor hen specifieke onderdelen plaatsen waarbij de eindredactie deze controleert en publiceert. De gebruikers worden op basis van een LDAP koppeling gevalideerd tegen de aanwezige directory service.

Doelgroep gebaseerde content

De content wordt beschikbaar gesteld op basis van functiegroep ofwel is gepersonaliseerd.

Integratie

Middels de binnen OpenIMS native standaard aanwezige database koppelingen, o.a. Microsoft SQL en Oracle, wordt informatie uit diverse systemen via het Intranet beschikbaar gesteld c.q. kan de informatie daarin worden geraadpleegd.

Over de RET

De RET is een oud bedrijf. In 1878 werd de RTM opgericht (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij). Het bedrijf reed in die jaren met paardentrams en stoomtrams. In 1904 werd de RTM omgedoopt in RETM (Rotterdamse Elektrische Tramweg Maatschappij). Tot 15 oktober 1927 was de RETM een particulier bedrijf. Op die datum werd het overgenomen door de gemeente Rotterdam. De naam werd veranderd in RET. Met ingang van 2007 wordt de RET verzelfstandigd.Inmiddels brengt de RET elke dag ruim 600.000 reizigers snel en veilig naar hun bestemming. Een fijnmazig netwerk van bus-, tram- en metrolijnen zorgt voor een optimale bereikbaarheid binnen de regio Rotterdam. Momenteel heeft de RET 8 metrolijnen met een totale lijnlengte van 175,6 kilometer, 9 tramlijnen met een totale lijnlengte van 93,4 kilometer en 31 buslijnen met een totale lijnlengte van 432,7 km.Meer informatie over de RET is te vinden op www.ret.nl.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.