Home Actueel Nieuws Gmail koppeling OpenIMS DMS voor de IJsselgroep

Gmail koppeling OpenIMS DMS voor de IJsselgroep

Samen met de IJsselgroep, een van onze relaties, ontwikkelde OpenSesame ICT een koppeling tussen OpenIMS Document Management Server en Gmail.

Versturen van DMS documenten via Gmail
De bedrijfskritische documenten worden in OpenIMS DMS vastgelegd. Een medewerker kan een set van documenten in het DMS selecteren en vervolgens doorgeven aan Gmail. OpenIMS kan zowel hyperlinks naar een bestand(en) of de bestanden als attachments meegeven. De medewerker kan het e-mailbericht versturen via Gmail.

Registratie van e-mailberichten vanuit Gmail in OpenIMS DMS
Medewerkers kunnen vanuit Gmail belangrijke e-mailberichten naar OpenIMS DMS doorsturen. OpenIMS leest de e-mailberichten in en wijst het e-mailbericht toe aan de medewerker die het bericht naar het DMS heeft geforward. De berichten worden in het dossier van de betreffende medewerker geplaatst. Een medewerker kan vervolgens binnen OpenIMS het betreffende bericht op de juiste plek archiveren.Gmail logo Specifiek voor de IJsselgroep worden de e-mailberichten naar PDF formaat geconverteerd en in OpenIMS DMS geplaatst.

OpenIMS - Gmail autorisatie - Google docs
Binnen OpenIMS is er een koppeling met Gmail ontwikkeld die in staat is automatisch berichten te creëren in de e-mailbox van een Gmail account van een bepaalde medewerker. Tevens is er een toolkit beschikbaar om documenten uit te wisselen met Google docs en OpenIMS DMS.

Over de IJsselgroep
IJsselgroep is een inspirerende organisatie met betrokken medewerkers. We willen in persoonlijk contact onze klanten, studenten en partners inspireren. Zowel vanuit de diverse onderdelen als tussen de afdelingen onderling. Medewerkers van IJsselgroep stellen de wens van de klant centraal en dragen ideeën aan om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij streven ernaar blijvende ontwikkeling te realiseren bij scholen en hun besturen, overheden, studenten, leerlingen en hun ouders door de gezamenlijke inzet van denkkracht en daadkracht. Kennis maak je samen en is een proces dat nooit stopt. Ons nieuwe motto luidt dan ook: leer voor je leven! 

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.