Home Actueel Nieuws Handboekbeheer SGZ

Handboekbeheer Stichting Gezondheidscentra Zoetermeer

Nieuwegein. Eerstelijns elektronische handboekdossiers op regionaal Zoetermeers niveau.

De Stichting Gezondheidscentra Zoetermeer (SGZ) biedt geïntegreerde eerstelijnszorg en ondersteunt deze ook. Zo beheert SGZ de Huisartsenpost en acht gezondheidscentra en verzorgt ze de automatisering voor vijftig huisartspraktijken, elf apotheken en vier fysiotherapiepraktijken in de gemeenten Zoetermeer en Benthuizen. 

Uitdaging

SGZ-directeur Harry van den Hoeven: ‘Bij alle aangesloten zorgverleners was er een behoefte om handboeken, protocollen en procedures elektronisch beheerbaar, beschikbaar en uitwisselbaar te maken. Met andere woorden, we waren op zoek naar enerzijds een documentmanagement oplossing voor het beheer van diverse niet direct patiënt gerelateerde documenten en anderzijds een Intranet om deze documenten op een toegankelijke manier gebruiksvriendelijk te ontsluiten op regionaal niveau’.

Oplossing

OpenSesame ICT, is gespecialiseerd in ICT-oplossingen voor zorgverleners en regionale ondersteuningstructuren. OpenSesame ICT biedt met OpenIMS® een systeem dat ingericht is op een optimale communicatie en informatieoverdracht ten behoeve van de processen en protocollen.
Van den Hoeven: ‘We hebben voor OpenSesame ICT gekozen omdat zij een geïntegreerde, ICT-oplossing aanboden op basis van hun OpenIMS platform. Dit systeem kent een centrale opslag van gegevens en beheertaken worden vanuit één plek uitgevoerd.’.

OpenSesame ICT richtte voor SGZ een Intranet in waarachter het centrale (HKZ) handboekbeheer is gehangen. Dit intranet is via één centrale, beveiligde verbinding aan het internet gekoppeld. Wieger Kunst,  directielid bij OpenSesame ICT: ‘We kijken altijd naar de functionaliteit van een ICT-oplossing. Ook gaan we altijd uit van het motto ‘laat de zorgverlener zorg verlenen en laat ons automatiseren’. En wat betreft de beschikbaarheid van gegevens, ons systeem is 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel’.

Meer informatie over SGZ is te vinden op www.zoetermeer-gezond.nl

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.