Home Actueel Nieuws Hoger rendement kennis met Bouwfonds Brainport kennisbank

Hoger rendement kennis met Bouwfonds Brainport

Overzichtelijk, fris, eigentijds en Google-achtige opzet. Zo ervaren de Bouwfondsmedewerkers ‘Brainport’, hun nieuwe digitale plek om kennis en informatie actief met collega’s te delen. Bouwfonds Brainport is gebouwd op het OpenIMS-platform dat niet meer weg te denken is bij de gebiedsontwikkelaar.

bf_brainport_logo_5cm_591

Het uitwisselen van kennis en ervaring is essentieel in de strategie van Bouwfonds, dat haar klanten altijd met ‘optimale kennis van alle aspecten van gebiedsontwikkeling’ bedient. Ook het verandervermogen van de projectontwikkelaar met 400 medewerkers en zes vestigingen is gebaat bij Brainport. De medewerkers zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe kennisportal en kozen ook de naam ‘Brainport’. Cruciaal, want de waarde van een kennisportal wordt bepaald door het gebruik ervan. En door het hogere rendement van de aanwezige kennis en innovatiekracht..

De medewerkers waren nauw betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe kennisportal en kozen ook de naam ‘Bouwfonds Brainport’. Cruciaal die betrokkenheid, want de waarde van een kennisportal wordt bepaald door het gebruik ervan. En door het hogere rendement van de aanwezige kennis en innovatiekracht.

Ingrid Peters beheert OpenIMS, het Document Management Systeem voor Bouwfonds en nu ook het platform voor de kennisportal. Bouwfonds Brainport stelt de mensen centraal en zorgt ervoor dat die makkelijker en sneller de juiste documenten vinden, zonder misverstanden over versies. 

ingrid_buiten_531Peters kent als geen ander de behoeften en ervaringen van gebruikers. ,,De bestaande portal wilden we in een nieuw jasje steken, met een prominentere plek voor de zoekfunctie. Want een belangrijke doelstelling is om naast het zenden van informatie juist aandacht te hebben voor de ontvanger.

De persoonlijke ontmoeting blijft centraal staan bij Bouwfonds, maar kan vaker en efficiënter worden versterkt door het inzetten van moderne, digitale middelen.

En dat blijkt ook in de praktijk, legt een gebruiker uit: ,,Bouwfonds Brainport stimuleert onze afdeling kennis uit te dragen naar de collega’s. Het dwingt je ertoe kennis uniform en overzichtelijk te bundelen en is daardoor de eerste plek om onze eigen kennis te raadplegen of collega’s ernaar te verwijzen. Juist voor de onderwerpen waarmee je net niet regelmatig genoeg te maken hebt om ze onderdeel van je eigen routine te laten zijn.”

Metadata
De kennisdocumenten staan in OpenIMS DMS en worden op basis van metadata naar de portal gepubliceerd. Het ontsluiten gebeurt op basis van Thema’s en Groepen, legt Peters uit: ,,Groepen zijn de specialistische functiegroepen binnen Bouwfonds, thema’s categoriseren onderwerpen waarover kennisdeling plaatsvindt en waar concrete informatie over gepubliceerd wordt.”

In nauwe samenwerking met gebruikers is speciaal voor het ontsluiten van kennisdocumenten in OpenIMS DMS een format geïntroduceerd met het metadataveld 'type Brainportdocument' voor handleidingen, memo’s, (reken)modellen en kennisdocument. Op alle schermen is het zoekgemak groot. In het overzicht groepen is direct en automatisch het eerste niveau subpagina’s zichtbaar en doorklikbaar.

Waarde
Belangrijk is dat gebruikers de informatie op waarde kunnen schatten. Daarbij helpt enorm dat medewerkers die kennisdocumenten vanuit het Bouwfonds DMS naar Bouwfonds Brainport publiceren metadata toekennen op basis van de bestaande autorisatiestructuur. Peters: ,,Groepen hebben altijd betrekking op bepaalde specialismen en het is altijd en automatisch duidelijk onder welke groep een publicatie is gedaan.” 

 

De Bouwfonds DMS case lezen?. Klik hier voor meer informatie.

 

Over Bouwfonds
Als een van de grootste gebiedsontwikkelaars van Europa geeft Bouwfonds Property Development al 65 jaar vorm aan vooruitgang. In Nederland kent u hen onder de naam Bouwfonds Ontwikkeling (onderdeel van de Rabo Vastgoed Groep). Ze ontwikkelen integrale woongebieden en kleinschalige multifunctionele projecten, waar het goed wonen, leven en recreëren is. Ook zorgen ze voor de ontwikkeling van de gewenste voorzieningen. Van scholen tot zorgcentra en van winkels tot aantrekkelijke openbare gebieden. Bouwfonds is marktleider op het gebied van zowel binnenstedelijke gebieden als op uitleglocaties. meer informatie bezoek www.bouwfonds.nl.

Over OpenSesame
OpenSesame is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS en SugarCRM als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Beide oplossingen draaien op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn 100% webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.