Home Actueel Nieuws Hulpverlening Gelderland Midden lanceert nieuw Extranet

Hulpverlening Gelderland Midden lanceert nieuw Extranet

1 februari 2006.

Hulpverlening Gelderland Midden (HGM) neemt het Brandweer Extranet op basis van OpenIMS in gebruik.

De hulpverleningsregio Gelderland Midden omvat zestien gemeenten. Brandweer, ambulancehulpverlening en GGD vormen in deze regio samen één organisatie Hulpverlening Gelderland Midden (HGM). Hun klanten zijn de 650.000 inwoners in de regio, rechtstreeks of via hun gemeentebesturen. Hun taken vloeien voort uit de zorg voor veiligheid en gezondheid, 24 uur de klok rond. HGM werkt samen met politie, plaatselijke brandweer en andere ketenpartners.
HGM is verdeeld in de sectoren Brandweer, Volksgezondheid en Facilitaire zaken, met in totaal meer dan 550 medewerkers.

Na een uitgebreid selectie traject in 2005, heeft HGM gekozen voor het OpenIMS platform. HGM was op zoek naar een oplossing waarmee meerdere sites vanuit één centrale content management omgeving beschikbaar kunnen worden gesteld. Het gaat om het Intranet, de Internetsite en een aantal Extranetten. Aandachtspunten daarbij waren de ondersteuning van Open Standaarden en een gebruikersvriendelijk systeem. In het eerste traject is een Extranet voor de brandweer ontwikkeld, waarop een 20 tal redacteuren content kunnen plaatsen voor zo’n 400 brandweermedewerkers in de regio Arnhem. In een tweede fase wordt het Extranet o.a. uitgebreid met voorzieningen om projectteams online met elkaar te laten samenwerken (collaboration) ten behoeve van het maken en beheren van documenten en onderling uitwisseling van kennis, ervaring en voeren van discussies.

Lees hiernaast meer over deze Case ->

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.