Home Actueel Nieuws IMEC lanceert nieuwe website

IMEC lanceert haar nieuwe OpenIMS based sites

Nieuwegein, 13 november 2008.

Het in België gevestigde onderzoekscentrum IMEC, gespecialiseerd in nano-technologie en nano-elektronica lanceert haar volledig nieuwe op het OpenIMS® platform gebaseerde meertalige landen websites. Hiermee bereikt IMEC een uniforme moderne uitstraling, biedt ze Web 2.0 functionaliteit aan, is er een nieuw marketing platform voorhanden en is centraal content beheer ingevoerd waardoor hergebruik van content en functionaliteit volledig wordt geborgd.

IMEC lanceert op dit moment de websites voor België, Nederland en Taiwan waarbij de Belgische en Nederlandse website tevens tweetalig (Engels/Nederlands) van opzet zijn. De landensites zijn meertalig waarbij ook Taiwanees wordt ondersteund op basis van de UTF8 standaard. Hierdoor kunnen de redacteuren in de diverse landen de sites volledig zelfstandig onderhouden met behulp van het webbased OpenIMS® Content Management Systeem (OpenIMS CMS).

De hoofdsite is uitgerust met alle gangbare Web 2.0 voorzieningen zoals nieuws-, en persberichten segmenten, een fotocarrousel, RSS feeds, agendaoverzichten, webformulieren, user interactie, gerelateerde links en de mogelijkheid om de content op hoogcontrast (t.b.v. o.a. slechtzienden, drempelsvrij) te presenteren.

Content distributie

Doordat alle content in OpenIMS® wordt beheerd is het ook mogelijk om enkelvoudig vastgelegde content op meerdere sites te publiceren. Tevens worden gegenereerde overzichten zoals nieuws automatisch doorgeplaatst op andere landensites.

Koppeling met Addemar van Ideaxis
Met de Belgische partner Ideaxis, de producent van het in België marktleider e-mail, en online marketing platform Addemar®, zijn de diverse IMEC sites van de Addemar functionaliteit voorzien, zodat IMEC nu ook over een volwaardig en professioneel online marketing platform beschikt.

Over IMEC

IMEC is het grootste onafhankelijk onderzoekscentrum in Europa in nano-technologie en nano-elektronica. Wereldwijd werken meer dan 1.600 medewerkers samen in het Leuvense bedrijf.
IMEC’s onderzoek vindt zijn toepassing o.a. in een betere gezondheidszorg, slimme elektronica, hernieuwbare energie en veilig vervoer. Meer informatie over IMEC is te vinden op http://www.imec.be

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.