Home Actueel Nieuws ISO 9001:2015

Kwaliteit OpenSesame ICT formeel getoetst: ISO 9001:2015

OpenSesame ICT is 2018 goed begonnen met de ISO 9001:2015 certificering. ,,Belangrijk”, licht technisch directeur Nico de Vries toe: ,,want OpenSesame ICT staat voor kwaliteit. Dat zit in ons DNA en dat bieden we onze klanten met OpenIMS. We maken voor veel klanten kwaliteitshandboeken en OpenIMS is voor vele een voortdurende verbetermotor. Uiteraard hebben we onze eigen bedrijfsvoering daar ook op ingericht en dan komt er een moment dat je de tijd moet nemen die kwaliteit te laten toetsen. Onafhankelijk en aantoonbaar. Want we kunnen zelf wel vinden dat alles optimaal is ingeregeld, maar je wilt niet je eigen vlees keuren. Daarom de ISO-certificering. Met 9001 is de eerste stap gezet, nu op naar ISO 27001:2013.”

bac25dc8_426

Het ISO 9001:2015 certtificaat bevestigt wat klanten al weten: OpenSesame ICT komt no-nonsense de juiste afspraken na en kan dat doordat alle processen op orde zijn en voldoen aan alle wet- en regelgeving. ,,Onze mensen doen wat is afgesproken en we verbeteren ons voortdurend. Deze certificering van onze kwaliteit was daarom betrekkelijk eenvoudig. 

ISO 27001:2013 zal meer voeten in aarde hebben. Dan gaat het ook om veiligheid van data. Niet louter dat OpenIMS en onze Cloud hosting veilig is, dat is veilig. Wel dat onze mensen nog zorgvuldiger met de bedrijfsinformatie om zullen moeten leren gaan. Dat vraagt een andere mindset en dat komt erg precies.”

De certificering maakt voor commercieel directeur Wieger Kunst de business development eenvoudiger: ,,Bij Europese aanbestedingen volstaat nu een vinkje, terwijl we in het verleden kwaliteitshandboeken moesten laten zien. Het is voor veel klanten ook prettig. Het is gewoon direct duidelijk dat we kwaliteit leveren en voortdurend verbetering realiseren. Organisaties zullen het in toenemende mate ook eisen. Net als trouwens ISO 27001:2013, waar we ons het komende jaar op zullen richten.”

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.