Home Actueel Nieuws ISVAG vernieuwt afvalinstallatie én informatiemanagement

ISVAG vernieuwt afvalinstallatie Ún informatiemanagement

De afvalzakken buiten zetten is zo’n wekelijks terugkerend ‘moetje’, weer of geen weer. ‘Weg is weg’, denken we dan. Maar de tijd dat ons afval op een hoop ging, is voorbij. Met het buiten zetten wordt ons afval een duurzame bron van energie. Rond Antwerpen verwerkt ISVAG jaarlijks 135.000 ton afval tot energie voor 25.000 gezinnen. Vergelijkbaar met 30.000 ton steenkool of 18.000 ton aardolie, maar zonder noemenswaardig schadelijke rookgassen. In 2019 wordt naast de draaiende installatie een nieuwe centrale gebouwd, die aan de strengste milieunormen voldoet, nog meer elektriciteit zal leveren en met een warmtenet 40.000 gezinnen of bedrijven kan bedienen in de buurt.

ISVAG impressie 4

Afvalverwerking is een precies proces, dat zeer nauwkeurig wordt gemeten en aan vele kwaliteitseisen moet voldoen. ISVAG behoort daarin tot de 5 procent schoonste verbrandingsinstallaties van Europa. Voor het beheer van alle technische documentatie, processen en administratie heeft ISVAG OpenIMS gekozen. Ook voor de samenwerking met (externe) partners op een extranet en voor de ISO9001 kwaliteitsdocumentatie zal OpenIMS DMS en CMS worden ingezet.

Key Users 
Net als de nieuwe afvalenergiecentrale, zal OpenIMS naast de huidige informatiesystemen worden gebouwd. Als de nieuwe installatie in productie gaat, zal alle documentatie in het nieuwe DMS staan. Een bijzondere opdracht voor de mensen van OpenIMS, waaronder een functioneel beheerder, en ISVAG. Gedurende de komende maanden wordt veel inzet gevergd van alle medewerkers, naast hun reguliere werkzaamheden. Dat is nodig om een adequaat functioneel ontwerp te maken, dat volgens key users vanuit verschillende afdelingen goed zal worden benut. Ook worden nu al bijkomende eisen geformuleerd aan documenten, zodat die later optimaal in de DMS-structuur kunnen worden geïmporteerd.

Kwaliteit
Die inspanning betaalt zich snel terug, want met OpenIMS maakt ISVAG een einde aan het eilandenrijk aan documentatie op netwerkschijven. Gebruikers die nu documenten niet terug kunnen vinden of onjuiste versies gebruiken, ervaren dan het gemak van een DMS, met templates en workflow ondersteuning. Daarmee tilt ISVAG de kwaliteit van beheerprocessen en informatievoorziening naar een nog hoger plan. 

ISVAG impressie 2

De geheel witte afvalenergiecentrale springt in het oog tussen de snelweg en weilanden  (Foto's: ISVAG)

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.