Home Actueel Nieuws Liliane Fonds

OpenSesame ICT trotse partner Liliane Fonds

Meer dan 90.000 kinderen die in zo’n 30 ontwikkelingslanden ondanks een handicap meedoen in het dagelijkse leven. Dat is het verschil dat het Liliane Fonds maakt. OpenSesame ICT is er trots op het goede werk van het 35-jarige Liliane Fonds met haar Document Management Systeem te mogen ondersteunen.

 lf_957

Bas de Koning is bij het Liliane Fonds verantwoordelijk voor de invoering van het DMS en kent het belang van goede documentatie voor het werk als geen ander: ,,We hebben twee speerpunten. Gehandicapte kinderen een kans bieden in hun toch al moeilijke leefomgeving mee te doen en maatschappelijke organisaties bewust maken van de achterstand die die kinderen hebben. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk hier in Nederland, maar we werken lokaal, met organisaties in diezelfde leefomgeving."

Transparant

In 1976 helpt Liliane Brekelmans-Gronert de door polio gehandicapte Agnes met 100 gulden aan een naaimachine. Ze biedt zo Agnes en andere weeskinderen de kans een bestaan op te bouwen en vier jaar later wordt het Liliane Fonds opgericht. Nu, weer 25 jaar later, vormen 50 betaalde en 150 onbezoldigde medewerkers de kracht van het Liliane Fonds, samen met ruim 100 vrijwilligers over de grens. ,,Dan begrijp je dat de ondersteuning van meertaligheid van documentatie een belangrijk pluspunt van OpenIMS is voor ons. Want de kwaliteit van de documentatie, van video’s en reisverslagen tot verantwoordingsdocumenten, is in velerlei relaties die we onderhouden doorslaggevend. Richting overheid en als Algemeen Nut Beogende Instelling ANBI richting belastingdienst. Ook ten behoeve van het keurmerk CBF verantwoorden we ons werk en dragen we bij aan de brancheorganisatie. Bovendien, we zijn een transparante organisatie en willen de zaken gewoon goed op orde hebben."

vrijstaande-foto-van-naomi_5f4_13_670Structureel beter

Al die documenten vliegen de wereld over. Van hand tot hand, in koffers, e-mails en stickies. ,,In 1980 toen we als vrijwilligersorganisaties startten nog geen probleem. Met 50 betaalde krachten en 250 vrijwilligers in 29 landen is dat anders. Dan wil je niet overal documenten hebben die je niet kan vinden als je ze nodig hebt. We willen dat onze mensen professioneel kunnen werken, met rendement van hun inspanningen en met plezier. Met een DMS kan dat structureel beter."  

,,Het werkt veel sneller. Vooral de zoekfunctie en het versiebeheer, het voorkomen van dubbel werk, de distributie en de toegankelijkheid, ook via tablets en smartphones. Het komt de kwaliteit en de communicatie, zowel intern als naar buiten enorm ten goede. En we besparen er zeker kosten mee."

Onduidelijkheden voorkomen

Het rendement van gulle giften wordt daardoor hoger. Reden ook voor OpenSesame ICT om het Liliane Fonds haar maximale MVO-korting aan te bieden. ,,Een prettige partner, met een gedetailleerde offerte en plan van aanpak. Belangrijk om onduidelijkheden later te voorkomen. Zoals trouwens alle afspraken helder zijn. De keuze viel op OpenSesame’s DMS omdat het als beste aansluit, een betere aanvulling is, op ons logistieke programma.. Het versiebeheer is het meest inzichtelijk in het gebruik en zoals gezegd: de meertalige ondersteuning is een groot pluspunt.

liliana_480Over Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Het Liliane Fonds is een humanitaire organisatie zonder binding met een specifieke religie of levensovertuiging.

Van elk kind dat hulp krijgt is bekend welk bedrag is uitgegeven aan revalidatie. In circa 30 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika heeft het Liliane Fonds overeenkomsten gesloten met solide, deskundige organisaties. De revalidatie van de kinderen gebeurt met bestaande lokale voorzieningen. Met een (klein) Inkomsten Genererend Project (IGP) helpt Liliane Fonds onder voorwaarden kinderen in hun  eigen levensonderhoud te voorzien, zoals het ooit begon.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van Open Standaarden. De standaard software oplossingen die zij daarvoor inzetten zijn OpenIMS en SugarCRM. OpenIMS is een web-platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) info@osict.com

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.