Home Actueel Nieuws Ministerie van VROM vernieuwt BAG website

Ministerie van VROM vernieuwt BAG website

Nieuwegein, 11 januari 2010.

Net als in 2005 heeft het Ministerie van VROM, na een uitgebreide marktconsultatie, in het vierde kwartaal van 2009 besloten de opdracht voor de realisatie van de nieuwe BAG Kennisbank / website te gunnen aan de combinatie Sogeti Nederland BV (implementatie) en OpenSesame ICT BV (OpenIMS technologie).

De oude BAG website was vooral ingericht als kennisbank om alle gemeenten in Nederland te ondersteunen bij het implementeren en uitwerken van hun strategie voor het invoeren van BAG. Nu het invoeringstraject een nieuwe fase is ingegaan was er behoefte aan een nieuwe BAG website.
De nieuwe BAG website is in lijn gebracht met de rijkshuisstijl en ondersteunt de laatste webrichtlijnen. De gebruikers (gemeentelijke ambtenaren) kunnen nu hun BAG kennis via een forum met elkaar delen of door middel van de de tevens beschikbaar gestelde besloten samenwerkingsomgeving documenten online met elkaar uitwisselen.

Op maandag 11 januari 2010, is de nieuwe BAG site, http://bag.vrom.nl live gegaan.

Ministerie van VROM - BAG
Op de nieuwe BAG website vindt u informatie over de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). De BAG is een registratie waarin gemeentelijke basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland zijn verzameld. Het Kadaster beheert de Landelijke Voorziening BAG en stelt de gegevens beschikbaar aan overheden, bedrijven, instellingen en burgers.

OpenSesame ICT
OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS® als standaard software beschikbaar.

OpenIMS® is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal serveroplossingen voor onder andere
Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS® draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.