Home Actueel Nieuws Minsterie van Financien lanceert : Bezuinigen kun je zelf

Minsterie van Financien lanceert : Bezuinigen kun je zelf

Het ministerie heeft vanaf 29 januari de ideeënbus op het internet gezet. Op deze ideeënbus kan iedereen zijn besparingsideeën voor de overheid kwijt. Ook is het mogelijk om op andere ideeën te reageren. De ideeënbus sluit op 16 maart.

Alle ideeën worden bekeken en een selectie ervan gaat naar de jury. De beste ideeën die tot een besparing hebben geleid of kunnen leiden, worden opgenomen in de Miljoenennota.Waarom deze ideeënbus? In oktober 2006 hebben de toenmalige kamerleden Gonny van Oudenallen (Groep Oudenallen) en Ferd Crone (Partij van de Arbeid) een motie ingediend. De motie bestond uit het verzoek om een actiever beleid in te zetten om ambtenaren op ministeries op te roepen om goede ideeën te spuien door middel van een ideeënbus op de website. De minister van Financiën vond dit zo’n goed idee dat hij besloot niet alleen ambtenaren deze mogelijkheid te geven maar iedereen!

Inzet OpenIMS

Het ministerie van Financiën heeft ervoor gekozen om de Internetsite www.bezuinigenkunjezelf.nl te realiseren met het OpenIMS platform. Op de Internetsite kunnen bezoekers een account aanmaken en de bezoeker ontvangt via e-mail een activatie code waarna deze nieuwe ideeën op de Internetsite kan plaatsen of kan reageren op een idee van een andere bezoeker. Het ministerie voert centraal de regie. De Internetsite is ontwikkeld conform de webrichtlijnen van de overheid.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS® als standaard software beschikbaar. OpenIMS® is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS® draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.