Home Actueel Nieuws Nieuwsbrief september 2009

Nieuwsbrief september 2009

In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws van OpenSesame ICT. Onder andere over ons OpenIMS® product voor het beheren van ongestructureerde informatie zoals documenten (DMS), webcontent (CMS) en e-mail. Daarnaast besteden we aandacht aan een aantal projecten die we recent hebben afgerond. Verder vertellen we wat over de verbeteringen aan ons OpenIMS product en introduceren wij de SugarCRM, Neevia en EasyData producten die voor CRM, geavanceerde PDF conversie en geavanceerde document herkenning inmiddels ook door ons worden ingezet in combinatie met OpenIMS.

Tevens staan we graag even stil bij de nominatie van OpenSesame ICT van de 20 snelst groeiende ICT bedrijven in Midden-Nederland die we recent hebben gekregen. In een van de komende Computable uitgaven wordt daar aandacht aan besteed. We zijn er van overtuigd dat onze pragmatische focus op Open Source oplossingen hierbij een rol gespeeld heeft.

De oplossing staat altijd centraal. Zo zullen we Open Source technologie adviseren als dit de beste kwaliteit/prijs/prestatieverhouding voor u oplevert. Maar ook closed source producten gaan we niet uit de weg. Het is geen religie maar gewoon gezond verstand.

Meer informatie kunt u vinden op onze recent vernieuwde website: www.osict.com  

Projecten

Recent hebben weer twee met OpenIMS gemaakte websites het keurmerk drempelvrij verkregen: de www.prinsjesdag2009.nl site van het Ministerie van Financiën en de www.nupmonitor.nl site van de E-Overheid (ICTU).

ASM®: Machines maken voor de productie van microprocessoren is precisiewerk. Elke miljoenste millimeter in het ontwerp van een ‘chip' wordt gespecificeerd en de productie vindt plaats in ‘clean rooms' zonder ook maar een minuscuul verontreinigend stofje. Hoe kleiner de chip die kan worden geproduceerd, hoe groter de markt. De ontwerpen waar wereldwijd mee wordt gewerkt, zijn dan ook ‘top secret'. Door gebruik te maken van OpenSesame ICT's OpenIMS is ASM in staat haar documenten veilig en efficiënt te produceren, beheren en distribueren. Bekijk de volledige business case.

Bureau Jeugdzorg Haaglanden en Zuid-Holland: Ruim duizend medewerkers telt Bureau Jeugdzorg Haaglanden en Zuid-Holland (BJZ). Honderden maatschappelijk werkers, psychologen en gedragwetenschappers. Dan is communicatie cruciaal voor de kwaliteit van de zorg. Om te beginnen de interne communicatie: maandelijks een gedrukte nieuwsbrief, een regelingenboek op schrift en e-mail volstaan dan niet. Daarom werd OpenSesame ICT gevraagd een intranet te bouwen. Bekijk de volledige business case.

Sint Maartenskliniek: ,,Dat willen wij ook." Kort maar krachtig had manager Farmacie Bart Benraad het startsein gegeven voor de cultuuromslag die zich in twee jaar tijd voltrok in de Sint Maartenskliniek. De processen waren in kaart gebracht en de tijd was rijp om alle onderliggende documenten te laten beheren in een document management systeem. Het DMS van OpenIMS® maakte een einde aan mogelijke misverstanden over versies en in één oogopslag is nu duidelijk welke medewerkers kennis dus verantwoordelijkheid hebben genomen voor welke documenten. Van levensbelang. Bekijk de volledige business case.

OpenIMS

OpenSesame ICT is constant bezig OpenIMS verder te verbeteren. De wensen van onze klanten staan hierbij altijd centraal. Een greep uit recente verbeteringen aan OpenIMS:

 • Ondersteuning voor Microsoft Office 2007 documenten.
 • DokuWiki integratie.
 • Verdere SugarCRM integratie.
 • Voorzieningen om documentoverzichten op maat te kunnen maken binnen het DMS.
 • Uitgebreide voorzieningen voor integratie met Microsoft Outlook.
 • Package management voor het stroomlijnen van OTAPU straten.
 • Blueprinting voor het grootschalig aanmaken van vergelijkbare websites.
 • Integratie met Microsoft Sharepoint.
 • Nog verder verbeterde ondersteuning voor de 125 webrichtlijnen, onder andere middels de UTF-8 standaard en volledig vrij te kiezen leesbare URL's.
 • Real-time replicatie van losse documenten voor beveiligde extranetten.

SugarCRM, Neevia, EasyData

SugarCRM is een professionele Open Source Relatie Management (CRM) oplossing, waarin verkoop-, marketing-, support en back office afdelingen snel en eenvoudig klant gegevens kunnen vastleggen. Leads, opportunities en taken kunnen worden vastgelegd en gedistribueerd.

Daarnaast is SugarCRM voorzien van project- en case-management modules. SugarCRM is volledig multi-user en voorzien van uitgebreide mogelijkheden om het systeem naar eigen wensen in te richten.

SugarCRM is bedoeld voor zakelijke gebruikers die snel en overal wensen te beschikken over hun CRM systeem. Ondernemers, account managers, projectmedewerkers, servicemedewerkers of bestuurs-/verenigingsleden die graag samenwerken en die vanaf veel verschillende locaties altijd en overal wensen te beschikken over één en dezelfde veilige CRM oplossing en geïntegreerd met OpenIMS inclusief al uw documenten en e-mail. OpenSesame ICT maakt SugarCRM toepasbaar en indien gewenst op maat . Wij zijn ons ervan bewust dat elke branche zijn specifieke wensen heeft ten aanzien van een CRM applicatie.

Neevia maakt het mogelijk met OpenIMS meer documentsoorten zoals bijvoorbeeld AutoCAD, Visio en PowerPoint volledig automatisch om te zetten naar PDF. Ook is het met Neevia mogelijk hyperlinks binnen MS-Word documenten om te zetten in hyperlinks binnen PDF documenten.

EasySeperate kan gebruikt worden om papieren documenten, zoals de post die u dagelijks ontvangt, slim om te zetten naar een digitaal formaat. Over het algemeen naar PDF of het archiefwaardige (toekomstvaste) PDF/A formaat.

Niet alleen het omzetten naar een digitaal formaat maar ook alle relevante informatie uit het papieren document herkennen(factuur herkenning) en beschikbaar maken voor uw IT systemen is met OpenIMS en EasySeparate mogelijk. Zo kunnen we NAW gegevens, bedragen, bankrekeningnummers, kenmerken en andere relevante gegevens uit het papieren document halen en gestructureerd beschikbaar maken, met andere woorden: U heeft informatie op papier en kunt deze, of delen hiervan, digitaal maken en vervolgens gestructureerd in uw organisatie verwerken.

Seminars/congressen

In de komende periode staan wij weer op een aantal specialistische congressen:

 • 06 Okt 2009 Innovations @ documentmanagement 2009, te Brussel, België
 • 15 Okt 2009 Digitaal Projectdossier: Maak uw projectmatig werken efficiënter, meer informatie
 • 22 Okt 2009 OpenIMS seminars 2009, te Antwerpen, België
 • 24 Nov 2009 Het alternatief: Studiedag Open Source voor de overheid
 •  

Meer informatie kunt u vinden op onze recent vernieuwde website: www.osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.