Taart bij vlekkeloze livegang Kennisplein

Wie medicijnen slikt, wil er op kunnen vertrouwen dat het de juiste medicatie is. Je kunt de bijsluiter nog zo goed lezen, je bent toch echt overgeleverd aan de zorg van de apotheker. Wees gerust: de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA) heeft haar zaakjes erg goed voorelkaar. Met ondersteuning van OpenSesame ICT’s Dennis Bouwmeester.

dennis_15025.000 items

Op Kennisplein worden ziekenhuizen met elkaar vergeleken en wordt kennis uitgewisseld. Ruim 800 leden, plus vele externe bezoekers, bekijken maandelijks 25.000 items. Dennis: ,,Het mooie is dat Kennisplein heel dynamisch is. Informatie wordt op één plek vastgelegd en op verschillende manieren aangeboden. De basis voor de informatie van ziekenhuisapotheken is de kenniskaart in SugarCRM, met allerlei gegevens van ziekenhuizen en hun apotheken. Als NVZA in SugarCRM een veldje toevoegt aan de kenniskaart, bijvoorbeeld een nieuw Ziekenhuisinformatiesysteem, dan wordt dat direct en automatisch doorgevoerd. De bezoeker van het Kennisplein (red. gerealiseerd met OpenIMS CMS) hier direct op zoeken en het vergelijken, bijvoorbeeld tussen verschillende ziekenhuizen. Met een kaartje van Google Maps erbij.”

Taart

Dus was er taart voor Dennis en zijn team van OpenSesame ICT. ,,Die smaakte erg goed. Iedereen heeft keihard gewerkt en de livegang vond ik best spannend. Het was goed uitgedacht, maar dan moet je altijd nog maar afwachten of het allemaal technisch ook lukt. Het is gaaf als het er dan perfect uit komt. Het is fantastisch als je door de klant op deze wijze wordt bedankt. Niet alleen van mijzelf, maar vooral ook door ons ontwikkelteam!” 

Nazorg

Na de livegang was het tijd voor een aantal verbeteringen en aanvullende wensen. Daar zijn Dennis en zijn mensen nu hard mee bezig. Er zijn inmiddels diverse initiatieven voor nieuwe functionaliteiten en zelfs voor een extra website.

 nvza_934

Over de NVZA

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) ondersteunt ziekenhuisapothekers in hun professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid om de (specialistische) farmaceutische zorg voor patiënten die een behandelrelatie hebben met hun ziekenhuis optimaal te laten verlopen. De ziekenhuisapotheker is verantwoordelijk voor veilige, effectieve, doelmatige, verantwoorde en klantgerichte farmaceutische zorg - in het ziekenhuis, de kliniek, de polikliniek, in de regionale zorgketen. Samenwerkend met andere specialisten aan continuïteit van zorg voor de patiënt. Zónder muren tussen tweede- en eerstelijnszorg. Met de patiënt in het middelpunt en werkend vanuit zijn/haar rol als behandelaar.

Dit alles gebeurt in een context van een veranderende maatschappij en een wijzigende organisatie van de zorg. Ziekenhuisapothekers spelen hierop in. Zij hebben daarin als NVZA een gidsfunctie: de leden zijn onderdeel van een grote organisatie, met een eigen patiëntenpopulatie, toekomstvisie, lokale situatie en prioriteiten. Zie ook www.nvza.nl.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. OpenIMS is een ECM platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en bestaat onder andere uit webContent-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn volledig webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.