Home Actueel Nieuws Ondersteuning OpenDocument formaat (ODF) binnen OpenIMS

Ondersteuning OpenDocument formaat (ODF) binnen OpenIMS

Nieuwegein, 12 september 2006.

Met de ondersteuning van het ISO gecertificeerde OpenDocument (ODF) formaat (ISO/IEC DIS 26300) kunnen gebruikers van OpenIMS Document Management Server (OpenIMS DMS) nu ook gebruik maken van dit Open formaat. Onlangs heeft de federale Belgische overheid het besluit genomen om medio volgend jaar (2007) alle documenten in dit formaat vast te gaan leggen. Omdat OpenIMS inmiddels binnen verschillende Belgische overheidsinstanties wordt ingezet is de ondersteuning van een dergelijke nieuwe standaard binnen OpenIMS van belang.

OpenIMS DMS

Met OpenIMS DMS kan de volledige levenscyclus van documenten in dit ODF formaat worden ondersteund. Denk hierbij aan: versie beheer, autorisatie, checkin / checkout, workflow, toevoegen van metadata en indexeren van deze ODF documenten zodat ze op basis van de geïntegreerde zoekmachine full-text kunnen worden doorzocht.

Waarom deze standaard

Met deze officiële standaard kunnen op een open, universele manier documenten opgeslagen en gearchiveerd worden. Naast de garantie dat documenten ook op lange termijn toegankelijk zijn, zorgt het toepassen van deze open standaard ook voor keuzevrijheid bij het kiezen van kantoor (Office) applicaties. Het landschap van de tekstverwerkers is daarmee verbreed tot niet alleen Microsoft Word, ofwel een applicatie als OpenOffice wordt hiermee een serieus alternatief.

Archivering

Naast het OpenDocument formaat levert OpenIMS ook voorzieningen om Office documenten te converteren naar het PDF-A formaat, een andere ISO gecertificeerde standaard.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.