Home Actueel Nieuws Online kennisbank GGD HN

Online kennisbank voor GGD Hollands Noorden

Nieuwegein, september 2008.

GGD Hollands Noorden stelt een online kennisbank beschikbaar voor lokaal gezondheidsbeleid op basis van OpenIMS® Content Management Server (OpenIMS® CMS). 

Binnen het GGD Kenniscentrum worden kennis en informatie ten behoeve van het lokale gezondheidsbeleid gemaakt, vastgelegd en beheerd. De kennis en informatie moeten op eenvoudige wijze door de gebruikers bij de diverse gemeenten en de GGD gebruikt kunnen worden.

Gepersonaliseerd Extranet

In een persoonlijk profiel kan een geautoriseerde bezoeker interessegebieden, doelgroep, kennisdomein en zijn regio vastleggen. Op de homepage worden de nieuwsberichten, laatst gewijzigde pagina's en laatst gewijzigde publicaties getoond die passen binnen het persoonlijke profiel van de bezoeker. Hiervoor wordt moderne AJAX (web 2.0) technologie ingezet om de interactie met de bezoeker te optimaliseren.

Het publicatieoverzicht wordt opgebouwd op basis van het persoonlijke profiel van de bezoeker. Hierdoor krijgt de bezoeker alleen maar informatie (onderzoeken, rapporten et cetera) volgens het eigen profiel te zien. Per pagina en/of document kan de gebruiker aangeven of deze in zijn/haar selectieoverzicht moet worden opgenomen. Deze wordt onthouden zodat de bezoeker bij terugkeer direct over zijn/haar selecties beschikt.

Geavanceerde zoekfunctie

Naast de standaard zoekfunctie kan ook op basis van het persoonlijke profiel worden gezocht. Het zoekresultaat doorzoekt niet alleen de webcontent maar ook alle kennisdocumenten. Tevens kan de bezoeker de zoekresultaten selecteren en toevoegen aan het eigen selectieoverzicht.

Over GGD Hollands Noorden

De Gewestelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden is de gezondheidsdienst voor 26 gemeenten in Noord Nederland. De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de bevolking in de regio.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.