Home Actueel Nieuws OpenIMS live bij Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord

OpenIMS live bij Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord

Het Gemeenschappelijk Meldcentrum (GMC) Brabant-Noord heeft als oplossing voor de registratie van in- en uitgaande post, e-mail en archivering eind 2012 voor OpenIMS DMS gekozen.

Inmiddels is het Document Management Systeem succesvol geïmplementeerd en worden inkomende poststukken gedigitaliseerd en met de inzet van digitale workflows gedistribueerd. Met het inzetten van deze workflows kunnen onder meer afhandeltermijnen eenvoudig bewaakt worden.

Ook bij het opstellen van bijvoorbeeld reactiebrieven hebben de 3 diensten nu alle voordelen van OpenIMS DMS. De brieven worden op basis van sjablonen automatisch in het DMS geplaatst, waardoor altijd aan de juiste versie wordt gewerkt. Daarnaast zijn en blijven de stadia en vervolgstappen van het document duidelijk en inzichtelijk.

Met het gebruik van de OpenIMS Outlook plugin worden ook e-mailberichten en bijlagen met een eenvoudige handeling in het DMS opgeslagen. Door het aanmaken en gebruiken van dossiers op afdelingsniveau en/of kennisgebied zijn er snel en eenvoudig overzichten beschikbaar van relevante en/of aan elkaar gerelateerde documenten. Alle andere documentsoorten -anders dan Word en e-mail- kunnen daarin worden beheerd en zijn ook beschikbaar in de zoekmachine. 

Over GMC
In het GMC zijn de meldkamers van de Politie, Brandweer en Regionale Ambulancevervoer (RAV) van de regio Brabant-Noord gehuisvest. De operationele werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de locatie in 's-Hertogenbosch.

Over OpenSesame
OpenSesame is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS en SugarCRM als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Beide oplossingen draaien op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn 100% webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.