Home Actueel Nieuws OpenIMS Moodle integratie

OpenIMS Moodle integratie

Moodle (ELO) wordt inmiddels in 150 landen door meer dan 4 miljoen mensen gebruikt als elektronische leeromgeving.

OpenSesame ICT heeft OpenIMS met Moodle geïntegreerd zodat documenten zoals instructies, lesmateriaal, filmpjes en afbeeldingen vanuit een centraal beheerd Document Management systeem ook binnen de ELO omgeving kunnen worden gebruikt. In Moodle wordt het gecontroleerde eindresultaat geplaatst met een link naar de laatste goedgekeurde versie van een document. OpenIMS draagt er zorg voor dat de documenten zijn voorzien van versiebeheer, authorisatie en workflow tijdens de creatie van het lesmateriaal door docenten en leerkundigen. Hierdoor wordt dit materiaal centraal beheerd en kan ook aan een Intranet of extern portaal worden doorgeven.

Integratie met Moodle
Contreet betekent dit dat documenten die worden beheerd met OpenIMS DMS via de WYSIWYG editor van Moodle direct kunnen worden ingevoegd in de lescontent van Moodle. Daarnaast is er ook een MoodleBlock ontwikkelt waarmee documenten aan de rechterkant naast een lesmodule kunnen worden gepresenteerd. 

1-3 van 3

Afbeelding: 1/3 1. DMS TinyMCE DMS knop
1. DMS TinyMCE DMS knop
Afbeelding: 2/3 2. DMS TinyMCE Boom
2. DMS TinyMCE Boom
Afbeelding: 3/3 3. DMS MoodleBlock
3. DMS MoodleBlock

Moodle is een open source elektronische leeromgeving voor bedrijven en onderwijs. 
‘Open source' wil zeggen dat de code waarin de software geschreven is openbaar is. Je kunt van de website Moodle.org het hele pakket downloaden en op een server installeren. Daarna kun je het naar  eigen smaak inrichten en er cursisten in toelaten. Elektronische Leeromgeving betekent dat Moodle je alle standaardfuncties biedt om een cursus te maken waarin digitale bronnen staan in de vorm van tekst, beeld, video en animaties. Ook zijn er digitale leeractiviteiten te kiezen waarmee de  cursisten zichzelf toetsen, communiceren of een product kunnen maken. Denk daarbij aan Toetsen, Forums of een Wiki (een website binnen de cursus met informatie die cursisten zelf verzamelen). Moodle biedt puzzelstukken waarmee je een eigen cursus kunt ontwerpen  op basis van een visie op didactiek in jouw kennisdomein. Daarnaast biedt Moodle functies die nodig zijn om cursisten in te schrijven en bij te houden wat ze in de cursus doen.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.