Home Actueel Nieuws OpenIMS Nieuwsbrief Q1

OpenIMS Nieuwsbrief Q1

OpenIMS Nieuwsbrief Q1 - 2005

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op onze website.

Algemeen

Het afgelopen jaar heeft OpenSesame ICT een aantal vooruitstrevende projecten onder andere bij Stork, FujiFilm en het ministerie van VROM afgesloten. Daarnaast zijn er een aantal interessante projecten in portefeuille op het gebied van document management (o.a. voor kwaliteit en bedrijfshandboeken) en geïntegreerde oplossingen (content en document management) voor het ontsluiten van webcontent en documenten middels een intranet. Kortom Enterprise Content Management.

Projecten nieuws

Stork Bronswerk heeft OpenIMS DMS en EMS in gebruik genomen voor het beheren van de volledige documenten stroom binnen de organisatie. Het gaat hier om project documenten zoals AutoCAD tekeningen, projectplannen, bestekken, voortgangrapportages, calculaties en dergelijke. Ook de registratie van inkomende post en e-mail inclusief de afhandeling ervan wordt door OpenIMS ondersteunt.

De Hoenderloo Groep heeft haar nieuwe Intranet gebaseerd op OpenIMS in gebruik genomen. Naast de Hoenderloo Groep hebben ook zorg instellingen zoals De Waarden, GGZ SKJPON, GGZ Oost-Nederland Adhesie, Bureau’s Jeugdzorg Haaglanden en Stichting Jeugdzorg Dunamis inmiddels voor OpenIMS gekozen. De Hoenderloo Groep maakt gebruik van OpenIMS CMS en DMS. Zo’n 500 medewerkers maken regelmatig gebruik van het Intranet. Het kwaliteitsgedeelte van het Intranet is gebaseerd op het HKZ model (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, een ISO 9002 kwaliteitsmodel).

Partner nieuws

Recent heeft Sogeti Nederland (www.sogeti.nl) er voor gekozen om het OpenIMS platform in haar diensten portfolio op te nemen. Dit bevestigt het gevoel dat Sogeti heeft overgehouden aan een aantal gezamenlijke projecten waaronder de realisatie van de BWTinfo internetsite.

Met een partnership met het Antwerpse Solar IT vergroot OpenSesame ICT de ondersteuning van OpenIMS in België. Recent is er een gezamenlijk project voor Purac Biochem (onderdeel van DSM) afgerond waarbij het bestaande verouderde Content Management systeem is vervangen door OpenIMS CMS. Tijdens het project zijn de .com en diverse andere landen sites (Spanje, Korea, China e.a.) overgezet. Hierdoor kan Purac eenvoudiger en centraal de webcontent van de diverse locale product websites onderhouden.

Product nieuws

De afgelopen maanden zijn onder andere de volgende voorzieningen binnen OpenIMS beschikbaar gekomen:

 • Uitbreiding CMS met inline HTML editor (CMS)
 • De inline HTML editor is een alternatief voor het bewerken van webpagina’s met Microsoft Word.
 • Uitbreiding DMS met volautomatische PDF conversie  (DMS)
 • Bij het selecteren van een MS-Word document verschijnt achter de link naar de "Concept versie" en de "Gepubliceerde versie" tussen haakjes een link naar de PDF-versie van het betreffende document. Met deze PDF-link kan een PDF-versie van het betreffende document (concept of gepubliceerd) benaderd worden.De hyperlinks werken hetzelfde als de overige document hyperlinks. Een hyperlink naar de PDF-versie van de laatste gepubliceerde versie is altijd up-to-date. Het is dus mogelijk deze link op een site plaatsen, per e-mail te verzenden, etc.Uitbreiding CMS/DMS met de Web generator (CMS en DMS)De web generator converteert een Microsoft Word document uit het DMS naar een enkele of meerdere webpagina’s in het CMS. Bij een document is het type generatie instelbaar (1 pagina, meerdere pagina's of alleen een inhoudsopgave). Na het selecteren van de  "Web generator" assistent wordt de generatie van de webpagina(‘s) in de achtergrond gestart.
 • Bulk upload en import voorzieningen (DMS)
 • Het is nu mogelijk bulk upload te gebruiken in plaats van de standaard upload voorziening. De bulk upload voorziening is beschikbaar voor alle gebruikers en is bedoeld voor het uploaden van grote hoeveelheden bestanden ineens. Bij het uploaden blijft de bestaande directory structuur behouden. De bulk upload voorziening is geschikt voor bestandverzamelingen tot ongeveer 1000 bestanden / 500 MB. Voor systeembeheerders is er een extra import voorziening. Hierbij worden de bestanden rechtstreeks geïmporteerd op de server zonder gebruik te maken van de transfer agent. De import voorziening is geschikt voor bestandverzamelingen tot ongeveer 10.000 bestanden / 5 GB.
 • UTF 8 ondersteuning (CMS)
 • Door de ondersteuning van de UTF 8 standaard kunnen talen zoals Koreaans, Japans of Chinees nu ook worden gebruikt binnen OpenIMS CMS.
 • freeHTML component (CMS)
 • Met het freeHTML component kunnen redacteuren content portlets onderhouden die bijvoorbeeld op een homepagina van een website geplaatst kunnen worden
 • Rappelering in BPMS (BPM
 • Er zijn nu ook rappel voorzieningen in het BPMS aanwezig zodat de voortgang van de afhandeling van een e-Formulier beter bewaakt kan worden.
 • Thumbnail voorziening (DMS)
 • Binnen het DMS opgeslagen afbeeldingen kunnen nu via het thumbnail component in de browser zichtbaar gemaakt worden.Historievoorzieningen uitgebreid (DMS)De historievoorziening binnen het DMS legt nu per document ook zaken vast als wie heeft het document verplaatst en aan wie is het toegewezen.
 • Thesaurus (OpenIMS)
 • De zoekmachine binnen OpenIMS beschikt nu over thesaurus voorzieningen die op basis van organisatie specifieke thesauri ingezet kan worden.Meerdere EMS archieven (EMS)Mogelijkheid om meerdere e-mail archieven in het EMS te implementeren. Gebruikersrechten zijn per e-mail archief instelbaar.

Evenementen

Op dinsdag 10 mei 2005 organiseert OpenSesame ICT het seminar: “Open Source en OpenIMS Content- en Document Management Server”. Voor inschrijving en meer informatie klik hier.Op 22 juni 2005 organiseert Koenen Baak en Partners voor de achtste keer het KBenP Zomerevenement ook wel ‘het Tuinfeest’ genoemd gericht op mensen in het vakgebied Document Management. Ook OpenSesame ICT is van de partij. Locatie Huize Middenburg te Voorburg. Tijd: van 12.00 tot 19.00.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.