Home Actueel Nieuws OpenIMS Nieuwsbrief Q2

OpenIMS Nieuwsbrief Q2

OpenIMS Nieuwsbrief Q2 - 2005

Projecten nieuws

Voor Bureau Jeugdzorg Haaglanden (www.bjzhaaglanden.nl) implementeerde OpenSesame ICT op basis van OpenIMS CMS het Intranet. Het Intranet is voor alle 800 medewerkers van de organisatie toegankelijk waar naast de laatste nieuwsberichten die dagelijks worden ververst, o.a. alle protocollen, interne vacatures en dergelijke beschikbaar zijn.Stichting Kinder- en Jeugd Psychiatrie Oost-Nederland (www.skjpon.nl) verkoos na een uitgebreid selectie traject voor OpenIMS als platform voor het maken, onderhouden en distribueren van haar kwaliteitshandboeken en de realisatie van het Intranet. Voor het Kennis- en Communicatiecentrum Voedsel en Leefomgeving Aequor (www.aequor.nl) implementeerden wij OpenIMS DMS voor de borging van het kwaliteitsmanagement systeem en voor het documentbeheer in het algemeen.Voor de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (www.vmw.be) is recentelijk OpenIMS CMS en DMS opgeleverd voor het beheer van documenten in het algemeen. Wat deze implementatie enigszins uniek maakte is dat de VMW op zowel de cliënt als de server gebruik maakt van Apple OS X. Zij zijn met ongeveer 800 in gebruik zijnde Mac computers één van de grootste Apple gebruikers in België.

Partner nieuws

Het partnership met Sogeti Nederland (www.sogeti.nl) werpt haar vruchten af door de realisatie van een tweede kennisbank in opdracht van het ministerie van VROM. De kennisbank Basis Registratie Adressen en Gebouwen (BAG) wordt in september 2005 formeel in gebruik genomen.

Product nieuws

De afgelopen maanden zijn onder andere de onderstaande nieuwe voorzieningen binnen OpenIMS beschikbaar gekomen:

  • Document shortcuts (snelkoppelingen) DMS.

Met deze voorziening kan een document op meerdere plaatsen binnen het DMS beschikbaar worden gesteld. De shortcut functionaliteit is te vergelijken met de wijze waarop dit binnen Windows plaats vind.

  • Document relaties DMS.

Middels deze voorziening kan in (natuurlijke) taal een relatie of relaties worden gedefinieerd tussen verschillende documenten. Denk aan een mantelcontract dat relaties heeft met meerder deelovereenkomsten of een arbeidsovereenkomst die een relatie heeft met kopie (scan) van een identiteitsbewijs, beoordelingen, functioneringsverslagen en dergelijke. De betreffende documenten zijn niet altijd op dezelfde plaats opgeslagen dus ontbreekt het overzicht welk document bij welk document hoort. Deze functionaliteit lost dat probleem op. Een bijkomend voordeel is dat er regels (middels de workflow engine) aan zo’n koppeling kunnen worden gelegd. Als een deelovereenkomst wijzigt kan bijvoorbeeld worden afgedwongen dat ook de bijbehorende mantelovereenkomst moet worden gecontroleerd. Een relatie is altijd twee kanten op.

  • Java versie van de Transfer Agent voor MAC OS X (en Linux) cliënt.

Middels de Java variant van de OpenIMS Transfer Agent (communicatiecomponent tussen webserver en cliënt) kunnen gebruikers van het MAC platform nu ook optimaal gebruik maken van OpenIMS.

  • Drag en Drop ondersteuning DMS.

Middels deze voorziening kan een gebruiker documenten van een filestructuur (locale PC, file server) via Drag & Drop in OpenIMS DMS plaatsen.

  • Documentlogboek uitgebreid DMS.

Naast het loggen van wijzigingen en alle workflow acties wordt in het logboek (per document) nu ook vastgelegd of een document is gelezen, verplaatst en verwijderd en worden alle metadata aanpassingen vastgelegd. Met de deze logboek uitbreiding kunt u exact elke handeling m.b.t. een bepaald document inzien. 

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.