Home Actueel Nieuws OpenIMS ondersteunt de CMIS standaard

OpenIMS ondersteunt de CMIS standaard

De visie van OpenSesame ICT is met de productlijn OpenIMS alle belangrijke industriestandaarden te ondersteunen. Daarom is er dit jaar een CMIS koppeling ontwikkeld waarmee het OpenIMS platform kan communiceren met andere contentbronnen (repositories) zoals Microsoft Sharepoint en Alfresco.

CMIS is een Open Standaard die nieuwe kansen biedt voor content management applicaties om te ‘communiceren' met diverse content repositories. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot informatie die is opgeslagen in verschillende repositories via één enkele applicatie en interface.

Wat is CMIS?
Content Management Interoperability Services (CMIS) is een Open Standaard voor het beheren en toegankelijk maken van content repositories. CMIS is voor content repositories wat SQL is voor relationele databases.

De standaard is als OASIS-standaard op 1 mei 2010 goedgekeurd en was initieel een initiatief van EMC, IBM en Microsoft. Leveranciers als Oracle, SAP, Open Text en Alfresco hebben zich bij het initiatief aangesloten. Door te voldoen aan de CMIS-standaard kunnen leveranciers hun repositories (bronnen van content) open stellen voor benadering van buitenaf. CMIS definieert hiertoe eigenlijk een API (Application Programming Interface, een ontwikkellaag) op de content repository, waarmee deze repositories kunnen worden bevraagd. De standaard beschrijft functionaliteit rondom zoeken, het opvragen en wijzigen van metadata (rechten, versies et cetera) en content. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om nieuwe content toe te voegen of bestaande content op te vragen. De zoekfunctionaliteit kent een aantal specifieke eigenschappen die juist in de contentmanagementhoek van pas komen, zoals het zoeken binnen vooraf gedefinieerde documenttypen. 

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.