Home Actueel Nieuws OpenIMS uitgebreid met CAD ondersteuning

OpenIMS uitgebreid met CAD ondersteuning

PERSBERICHT

OpenIMS® uitgebreid met vergaande CAD ondersteuning

Nieuwegein, 28 oktober 2003. Door de integratie met AutoCAD en Microstation is OpenIMS Document Management Server nu ook inzetbaar in hybride omgevingen. Alle beheeraspecten rondom (project) documenten bij een verkoop-, inkoop- en/of productie proces kunnen nu door OpenIMS® worden afgehandeld.

De ondersteuning bestaat uit:

  • Ondersteuning van Xrefs. Het gebruik van de Xref manager, waarmee vanuit een tekening een koppeling naar een andere tekening kan worden gelegd, wordt nu standaard ondersteund.
    Het doorzoeken van metadata van een tekening met behulp van de full tekst zoekmachine.
  • Document viewers; door de integratie met diverse viewers (zoals Autovue, Automanager View en anderen) kunnen meer dan 200 document formaten worden bekeken. Voor technisch georiënteerde organisaties die veel met CAD tekeningen werken zijn er speciale functies beschikbaar voor het ploten, vergelijken en redlinen van CAD tekeningen.
  • Documentgeneratie (Metadata integratie). In OpenIMS - DMS wordt voor alle soorten documenten, waaronder tekeningen, metadata zoals het versienummer, de auteur en dergelijke vastgelegd. Deze metadata kan nu in een CAD tekening worden opgenomen (bijvoorbeeld binnen een block title). Daarnaast kunnen er op basis van deze technologie ook Microsoft Office documenten worden gegenereerd op basis van sjablonen.
  • Ondersteuning voor projecten. Binnen OpenIMS is nu ook een e-Project omgeving beschikbaar voor het ondersteunen, ontsluiten en archiveren van alle documenten die binnen een specifiek project worden beheerd.

Alle documenten, zo ook de CAD tekeningen, worden beheerd onder regie van uitgebreide workflow voorzieningen met meervoudig versiebeheer. Hiermee is de ondersteuning voor organisaties die zich bezig houden met engineering en productie verder uitgebreid.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.