Home Actueel Nieuws OpenSesame ICT en ATsence concretiseren samenwerking

OpenSesame ICT en ATsence concretiseren samenwerking

Persbericht. Nieuwegein, 19 mei 2006.

GIS en ECM leverancier gaan samenwerken. ATsence B.V., producent en leverancier van op Open Source technologie gebaseerde GIS oplossingen en OpenSesame ICT B.V.,  producent en leverancier van op Open Source technologie gebaseerde Document en Content Management oplossingen concretiseren hun samenwerking door beide product portfolio’s op elkaar af te stemmen en te integreren.

Op GIS gebaseerde informatieontsluiting middels de webbrowser is een moderne intuïtieve manier om informatie opgeslagen in kaarten en documenten beschikbaar te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een monteur die onderhoud aan een openbare technische installatie moet uitvoeren en daarbij niet alleen locatie gegevens maar ook de installatietekening het leiding-, en bedradingschema, keuringcertificaten en dergelijke nodig heeft. Middels een GIS waarbij de kaarten digitaal voorhanden zijn, daarop ingezoomd kan worden en tevens alle benodigde documenten via de plattegrond te raadplegen zijn wordt een effectief en efficiënt hulpmiddel aan betreffende monteur geboden. Omdat deze informatie via een webbrowser te benaderen is kan plaats, tijd en apparaat onafhankelijk deze informatie altijd benaderd worden, denk bijvoorbeeld aan een hulpdienst die, al aanwezig op locatie, niet alleen de aansluitpunten van de brand/waterkranen zoekt maar ook de rapporten van eerder uitgevoerde inspecties wil inzien.

Door de combinatie van de oplossingen van ATsence en OpenSesame ICT kan deze werkwijze snel en eenvoudig binnen vele organisaties realiteit worden. In het portfolio van zowel ATsence en OpenSesame ICT bevinden zich een keur aan opdrachtgevers die op bovengeschetste wijze met hun informatie voorziening (willen) omgaan.
ATsence en OpenSesame ICT beide software leveranciers op basis van Open Source technologie (LAMP) en Open Standaarden (zoals SOAP en XML) hebben de synergie van de combinatie van beide oplossingen duidelijk voor ogen en hebben besloten de producten dusdanig te combineren dat een transparante benadering van de informatie ontsluiting kan worden aangeboden. OpenIMS speelt hierin de centrale omgeving voor het archiveren en beheer van allerhande documenten waarbij de producten van ATsence worden ingezet voor de ontsluiting daarvan middels een browser based GIS.

ATsence BV

ATsence, een Nederlands softwarebedrijf, levert GIS oplossingen die worden ontwikkeld op basis van Open Source software. Door het principe van de open broncode zijn de mogelijkheden om de GIS software op maat in te richten letterlijk ongelimiteerd. ATsence werkt o.a. voor het KNMI, RIVM/CEV (Centrum voor Externe veiligheid), RIVM/MOD (Milieu Ongevallen Dienst), diverse afdelingen van VROM, en verschillende partijen uit de OOV (Openbare Orde en Veiligheid).Meer informatie over ATsence en de producten is te vinden op www.atsence.nl, telefoonnummer 030 – 23 14 922.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.