Home Actueel Nieuws Prinsjesdag 2006 op basis van OpenIMS

Prinsjesdag 2006 op basis van OpenIMS

OpenIMS® helpt het ministerie van Financiën het embargo op de Miljoenennota 2007 te borgen.

Nieuwegein, 19 september 2006. Het ministerie van Financiën lanceerde vandaag de 100ste Miljoenennota conform planning om stipt 15.15 uur op http://prinsjesdag.minfin.nl. Op 19 september 2006, is Prinsjesdag 2006 volgens planning onder strikt embargo, een unicum voor Nederlandse begrippen, succesvol gelanceerd. Op deze departementale website, door Sogeti Nederland en OpenSeame ICT gerealiseerd op basis van OpenIMS®, kunnen bezoekers zowel algemene informatie als samenvattingen met betrekking tot de miljoenennota 2007 raadplegen.

Webrichtlijnen

De site is één van de eerste Internetsites die is ontwikkeld overeenkomstig de nieuwe webrichtlijnen (zie www.webrichtlijnen.nl) zoals dit is besloten op 30 juni 2006 in het Besluit Kwaliteit Rijksoverheid websites. U moet hierbij o.a. denken aan de ondersteuning van leesbare url’s en de ondersteuning voor bezoekers met een visuele handicap.

Groot aantal gelijktijdige bezoekers

De Internetsite heeft de hoogste bezoekers piek tussen 15.15 en 17.00 uur omdat dan de informatie rond de miljoenennota en de rijksbegroting publiekelijk bekend wordt gemaakt. Door het embargo, de gegevens waren in tegenstelling tot de jaren daarvoor vooraf niet aan de (schrijvende) pers verstrekt, was de belasting extra groot. De op OpenIMS gebaseerde omgeving is gedurende deze piekperiode met een zeer hoge performance continu 100% beschikbaar geweest.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.