Home Actueel Nieuws Prinsjesdag 2010

Prinsjesdag 2010

Nieuwegein, 21 september 2010.

OpenIMS® helpt het ministerie van Financiën met de Miljoenennota 2011. Het ministerie van Financiën lanceerde vandaag de 104ste Miljoenennota conform planning om stipt 15.15 uur op www.prinsjesdag2010.nl. 

Op 21 september 2010, is Prinsjesdag 2010 volgens planning succesvol gelanceerd. Op deze departementale website, door Sogeti Nederland en OpenSeame ICT gerealiseerd op basis van OpenIMS®, kunnen bezoekers zowel algemene informatie als samenvattingen met betrekking tot de miljoenennota 2011 raadplegen.

Webrichtlijnen

De site is één van de eerste Internetsites die is ontwikkeld overeenkomstig de nieuwe webrichtlijnen (zie www.webrichtlijnen.nl) zoals dit is besloten op 30 juni 2006 in het Besluit Kwaliteit Rijksoverheid websites. U moet hierbij o.a. denken aan de ondersteuning van leesbare url's en de ondersteuning voor bezoekers met een visuele handicap.

Groot aantal gelijktijdige bezoekers

De Internetsite heeft de hoogste bezoekers piek tussen 15.15 en 17.00 uur omdat dan de informatie rond de miljoenennota en de rijksbegroting publiekelijk bekend wordt gemaakt. Door het embargo, de gegevens waren in tegenstelling tot de jaren daarvoor vooraf niet aan de (schrijvende) pers verstrekt, was de belasting extra groot.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.