Home Actueel Nieuws Prinsjesdag 2012

Prinsjesdag 2012

Nieuwegein, 18 september 2012.

OpenIMS® helpt het ministerie van Financiën met de Miljoenennota 2013. Het ministerie van Financiën lanceerde vandaag de 106ste Miljoenennota conform planning om stipt 15.15 uur op www.prinsjesdag2012.nl.

Op 18 september 2012, is Prinsjesdag 2012 volgens planning succesvol gelanceerd. Op deze departementale website, door Sogeti Nederland en OpenSeame ICT gerealiseerd op basis van OpenIMS, kunnen bezoekers zowel algemene informatie als samenvattingen met betrekking tot de miljoenennota 2013 raadplegen.

Prinsjesdag app

Dit jaar is er voor het eerst een app voor iPad en Android tablet gebruikers.
Met de app kunt u de route van de Gouden Koets volgen en foto’s, video’s en de begrotingskalender bekijken. Vanaf Prinsjesdag 18 september om 15.15 uur zijn ook de Miljoenennota 2013 en de andere Prinsjesdagstukken via de app te bekijken.

De app is beschikbaar via de iTunes App Store en de Google Play App Store.

Webrichtlijnen

De site is ontwikkeld overeenkomstig de webrichtlijnen (zie www.webrichtlijnen.nl) zoals dit is besloten op 30 juni 2006 in het Besluit Kwaliteit Rijksoverheid websites. U moet hierbij o.a. denken aan de ondersteuning van leesbare url's en de ondersteuning voor bezoekers met een visuele handicap.

Groot aantal gelijktijdige bezoekers

De Internetsite heeft de hoogste bezoekers piek tussen 15.15 en 17.00 uur omdat dan de informatie rond de miljoenennota en de rijksbegroting publiekelijk bekend wordt gemaakt. Doordat de gegevens in tegenstelling tot eerdere jaren vooraf niet onder embargo aan de (schrijvende) pers was verstrekt, is de belasting van de website extra groot.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. OpenIMS is een ECM platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en bestaat onder andere uit webContent-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, zijn op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en zijn volledig webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.