Home Actueel Nieuws RIBW - SBWU Intranet

RIBW - SBWU ontwikkelt haar Intranet op basis van OpenIMS

Na een uitgebreide pilot waarin verschillende functionele-, en technische onderdelen van het OpenIMS platform (Content Management, e-Formulieren en Zoeken) aan bod kwamen, heeft de Stichting Beschermde Woonvormen Utrecht (SBWU) gekozen voor het OpenIMS platform. Tijdens de pilot is voor deze zorginstelling een conceptueel Intranet ontwikkeld waarin bedrijfsprocessen (o.a. de afhandeling van het sollicitatie proces), documentlijsten en onder andere nieuwsberichten in portlets worden weergegeven.

Nieuw Intranet

OpenSesame ICT gaat in samenwerking met ICT medewerkers van de SBWU vanuit het concept nu het nieuwe SBWU Intranet ontwikkelen. Hierdoor kan SBWU na de realisatie van het Intranet zelf nieuwe functionaliteiten ontwikkelen en kunnen ze indien nodig terugvallen op de technische expertise van OpenSesame ICT.

De doelstelling is te starten met de realisatie van het nieuwe Intranet waaraan telkens nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Ook worden daarin alle SBWU kwaliteitsdocumenten (OpenIMS DMS) via het Intranet beschikbaar en doorzoekbaar. Vervolgens krijgen alle locaties en afdelingen een eigen geïntegreerde plek op het Intranet.

In een vervolgfase zal ook in het beheren en distribueren van projectdocumenten en informatie worden voorzien inclusief een uitgebreidere zoekfunctie. Daarna worden diverse bedrijfsprocessen gekoppeld aan het Intranet zoals de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers.

Samenwerking

De samenwerking met de SBWU is in een modern jasje gegoten waarbij ontwikkelaars van SBWU en OpenSesame ICT in nauwe samenwerking op locatie het eindproduct realiseren. De klassieke opdrachtgever-leverancier relatie is hiermee veranderd in een coöperatieve structuur.

SBWU creëert hiermee extra flexibiliteit en kan directer sturen in het projectteam en tegelijkertijd de kennis van OpenSesame ICT optimaal benutten. OpenSesame ICT heeft hiervoor ook ontwikkelaarstrainingen verzorgd zodat de kennisoverdracht is geoptimaliseerd.

Het voordeel voor de SBWU is dat de technische kennis direct "hands-on" wordt toegepast door de ontwikkelaars van het SBWU. Hiermee wordt de leercurve verkort en is de kans dat kennis verloren gaat geminimaliseerd. Het voordeel voor OpenSesame ICT is dat zij de SBWU organisatorisch beter leert kennen en dus ook beter kan adviseren en ondersteunen.

Over SBWU

SBWU is één van de 24 RIBW-instellingen in Nederland. SBWU biedt begeleiding en huisvesting aan mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Deze begeleiding is herstelondersteunend en draagt bij aan de kwaliteit van leven en de tevredenheid van de cliënt. Op deze wijze ondersteunt SBWU haar cliënten in het benutten van de mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. SBWU is HKZ gecertificeerd.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.