Home Actueel Nieuws Samen veilig

Beter weten? Beter meten!

De documenten en processen van onze klanten moeten veilig worden beheerd in OpenIMS. Uiteraard doen wij bij het ontwikkelen meer dan ons best alle beveiligsaspecten in het oog te houden. Ook tijdens het testen wordt dit meegenomen (zowel door ons als door onze klanten) en vormt dit onderdeel van de testcyclus. We zijn niet voor niets ISO 27001 gecertificeerd!

Zie ook https://doc.openims.com/beheer/beveiliging

Maar hoe weet je nou zeker dat je niks over het hoofd ziet? Hoe weet onze klant hoe veilig ons product is? Daarvoor zetten we regelmatig de expertise van specialisten in. Dit doen we samen met de klant en op de omgeving van de klant. Meten dus.

De door de klant gekozen specialist voert een zogeheten Security Audit uit; hoe uitvoerig dit onderzoek gebeurd en wat hierin wordt meegenomen bespreken we samen met de klant. Wij prevereren altijd een test van de gehele keten; van hardware, (netwerk-)infrastructuur tot aan onze software en soms ook de clients. Soms wordt een (automatische) PEN-test uitgevoerd, maar veelal wordt gekozen voor een uitgebreid onderzoek, waarbij ook slimme technici proberen in te breken. 

In het kader van vertrouwelijkheid noemen we hier geen klanten, maar hieronder wel een greep uit de specialisten waarmee wij samenwerken:

De uitkomsten van het onderzoek worden samen met de klant besproken. Daar waar actie nodig is maken we een plan van aanpak. 

Voor de klant passen we maatwerk aan of worden er op het gebied van infrastructuur of achterliggend hosting platform aanpassingen gedaan. Soms passen we OpenIMS aan en installeren we deze nieuwe versie bij de klant. Hier hebben ook andere klanten weer profijt van! Zo maken we samen onze oplossingen beter en veiliger.

De kracht van samen werken!

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.