Home Actueel Nieuws SKJPON wordt Karakter

SKJPON wordt Karakter

Op 9 mei jongstleden veranderde Stichting Kinder- en Jeugdpsychiatrie Oost-Nederland (SKJPON) haar naam in Karakter. Een dergelijke wijziging is een uitstekend moment om ook de huisstijl, presentatie en de communicatie intern en naar de verschillende doelgroepen buiten de organisatie, stevig onder handen te nemen.

Belangrijke middelen hierbij zijn het Internet (de website) en het Intranet. Na een gedegen vooronderzoek heeft SKJPON voor deze transformatie besloten beide communicatiekanalen te onderhouden met OpenIMS Content Management Server. De keuze is onder meer gebaseerd op de goede ervaring die zij hebben met het beheren en distribueren van het kwaliteitshandboek op basis van het OpenIMS Document Management Systeem ter ondersteuning van de HKZ certificering.

Website

Samen met de vormgever, die ook de huisstijl ontwikkelde, is een nieuwe internetsite ontwikkeld. De verschillende doelgroepen zoals ouders, verwijzers, onderzoekers en potentiële werknemers vinden nu direct toegang tot de voor hen belangrijke informatie. Zie ook www.karakter.com.

Intranet

Naast de communicatie naar de doelgroepen zijn de interne medewerkers natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Daarom is parallel aan de website ook een intranet opgezet. Medewerkers kunnen hier diverse voor hen relevante informatie consumeren.Daarbij kan gedacht worden aan nieuwsberichten, interne vacatures die na een bepaalde periode door worden gezet naar de Internetsite, personeelsinformatie maar ook het direct doorzoeken van het kwaliteitshandboek dat in het DMS wordt beheerd. Het Intranet is onder andere uitgerust met een forum, diverse digitale formulieren en een smoelenboek.Daarnaast zijn er afgeschermde onderdelen voor specifieke doelgroepen binnen de organisatie.

Karakter

Karakter biedt psychiatrische behandeling en zorg aan kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Het verzorgingsgebied omvat de provincies Overijssel en Gelderland. Hier zijn zij met een zevental centra aanwezig. Zij zien het als hun taak en opdracht een optimaal kinder- en jeugd-psychiatrisch zorgaanbod te leveren. Zie www.karakter.com.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.