Home Actueel Nieuws St. Antonius Ziekenhuis

St. Antonius Ziekenhuis gaat verder Open!

Nieuwegein 13 oktober 2011. In het kader van het Antonius Open! project heeft het St. Antonius Ziekenhuis recent een mantelovereenkomst met OpenSesame ICT gesloten om ook in het applicatielandschap binnen het ziekenhuis meer en meer gebruik te gaan maken van bedrijfsoplossingen op basis van Open Source en Open Standaarden. Het betreft de implementatie van SugarCRM CE Open Source en het OpenIMS platform.

Antonius Open! is het project waarin zoveel mogelijk werkplekken binnen het St. Antonius Ziekenhuis omgezet worden van een 'closed source' werkplek op basis van Microsoft Windows en Office naar een open source werkplek. Het project staat niet op zichzelf. Binnen het Antonius Ziekenhuis bouwt de dienst ict reeds jarenlang aan een ict-architectuur op basis van open standaarden. Het doel van dit programma is de ICT flexibeler in te rechten, leverancierafhankelijkheid te verminderen en de kosten te beperken door verminderde licentiekosten.

De eerste projecten die nu worden uitgevoerd zijn het implementeren van OpenIMS Document Management Server (DMS) en SugarCRM CE voor het secretariaat van de Raad van Bestuur en de implementatie van OpenIMS DMS voor de ict afdeling. Daarnaast zijn inmiddels een aantal andere projecten gedefinieerd die daaropvolgend zullen worden uitgevoerd.

Over het St. Antonius Ziekenhuis
'Onze patiënten verdienen de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service in een comfortabel en veilig ziekenhuis.' De beste medische en verpleegkundige zorg en service zijn samen met onderzoek en opleiding de belangrijkste activiteiten van het St. Antonius Ziekenhuis. Het St. Antonius is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis, waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Landelijk is het ziekenhuis bekend vanwege de behandeling van patiënten met hart-, vaat- en longziekten. Verder worden er veel artsen en verpleegkundigen opgeleid.
Het St. Antonius Ziekenhuis heeft 6 locaties; locatie Nieuwegein, locatie Utrecht Overvecht, locatie Utrecht Oudenrijn, Kaakchirurgie Utrecht-De Meern, polikliniek Vleuten en polikliniek Houten.

Meer informatie op: www.antoniusziekenhuis.nl.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.