Home Actueel Nieuws Uitbreiding Office Open XML (OOXML) ondersteuning

Uitbreiding Office Open XML (OOXML) ondersteuning

De laatste OpenIMS uitbreiding biedt u nu de mogelijkheid om zowel Microsofts Office Open XML (OOXML) als OpenOffice.org documenten te manipuleren. De ondersteuning voor het Open Document formaat (o.a. OpenOffice.org) is trouwens al enkele jaren beschikbaar binnen OpenIMS.

Naast het indexeren en doorzoeken van documenten in het Office Open XML formaat, is OpenIMS uitgebreid met voorzieningen om metadata uit OpenIMS DMS te gebruiken binnen een Office Open XML document. Op basis van deze integratie is OpenIMS DMS in staat metadata zoals naam, adres of project gegevens aan Microsoft Word documenten toe te voegen. Deze toepassing wordt vaak gebruikt bij document sjablonen (templates) om bijvoorbeeld een standaardbrief te kunnen maken waarbij allerlei informatie zoals eigenaar, versienummer en andere kenmerken direct aan het document worden toegevoegd zonder dat de gebruiker hier handelingen voor hoeft te verrichten.

Met behulp van een extra voorziening is het ook mogelijk hyperlinks naar gerelateerde documenten binnen een Microsoft Word document zichtbaar te maken. U kunt hierbij denken aan bijlagen, werkinstructies of formulieren. Het is verder mogelijk om klantspecifieke Microsoft Word documenten, die als formulier worden ingevuld, in te lezen en de gegevens uit het ingevulde formulier in OpenIMS te verwerken. Uiteraard moet dit wel worden ingericht.

Als laatste is OpenIMS ook in staat documenten naar PDF/A (archiefwaardige variant van PDF) te converteren. Met de ondersteuning van deze ISO goedgekeurde standaarden biedt OpenIMS uitgebreide ondersteuning aan belangrijke open en gedocumenteerde standaarden.

OOXML
Office Open XML (OOXML) is een Open Standaard bestandsformaat voor Microsoft Office documenten. De standaard werd ontwikkeld door Ecma International en ISO/IEC en is gebaseerd op een formaat dat door Microsoft werd ontwikkeld voor Office 12. ISO/IEC heeft het formaat vervolgens gestandaardiseerd als ISO/IEC 29500:2008.

ODF
De OpenDocument indeling (ODF), oftewel het OASIS Open Document Format for Office Applications, is een Open Standaard voor het bewaren en/of uitwisselen van tekstbestanden, rekenbladen, grafieken en presentaties. De OpenDocument standaard werd ontwikkeld door het OASIS-consortium, vertrekkende vanuit de XML-gebaseerde bestandsindeling van OpenOffice.org.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.