Home Actueel Nieuws Veel vraag naar OpenIMS op Zorg & ICT Beurs

Veel vraag naar OpenIMS op Zorg & ICT Beurs

Opvallend weinig aanbieders van Proces- en Document Management Systemen op de Zorg & ICT Beurs dit jaar (5, 6 en 7 april in de Utrechtse Jaarbeurs). Terwijl de transities in de zorg eigenlijk niet mogelijk zijn zonder DMS. Decentralisatie, kwaliteit, vertrouwelijkheid en verantwoording stellen zware eisen aan het informatiebeheer in zorginstellingen. In een samenleving met burgers die zorg op maat vragen en professionals die altijd en overal over informatie moeten kunnen beschikken. 

stand_4578

Er is steeds meer informatie beschikbaar en daaraan worden in toenemende mate specifieke eisen gesteld, door steeds meer betrokkenen. Het beheer van die informatie en samenwerking mag steeds minder geld en tijd kosten. Eigenlijk moet elke zorgprofessional met een druk op de knop alle relevante informatie voor een specifieke zorgvrager beschikbaar krijgen, up-to-date, waar en wanneer dan ook. Een goed DMS is een randvoorwaarde voor de transities in de zorg.

'Gebruiker aan zet'
'Gebruiker aan zet' is dit jaar het thema. Het is de gebruiker die de toegevoegde waarde van een systeem bepaalt. Want wordt een Informatie Systeem ook daadwerkelijk gebruikt? Gebruikers willen geen systeem om gegevens in te voeren, maar om altijd en overal over de juiste informatie te kunnen beschikken.

Zelfsturende teams
Op de stand bleek de eerste dag van de beurs (5, 6 en 7 april) dat er vooral behoefte is aan een systeem dat zelfsturende teams adequaat ondersteunt. Bijvoorbeeld door teams zelf aan te laten geven aan welke informatie zij behoefte hebben en die dan ook eenvoudig aan te bieden. Gekoppeld aan specifieke taken in het team. Daardoor wordt geen tijd meer verspild aan zoeken (een grote demotivator voor veel gebruikers) maar veel tijd gewonnen door snel over de benodigde informatie te beschikken.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.