Home Actueel Nieuws W&R Plastics productspecificaties onder controle met OpenIMS

W&R Plastics productspecificaties onder controle met OpenIMS

W&R Plastics verrijkt haar productspecificaties (documentatie) van hoogwaardige kleur masterbatches, additief masterbatches, mineraal gevulde compounds en geleidende compounds voor de kunststofverwerkende industrie middels de inzet van OpenIMS Document Management Server (OpenIMS DMS). 

De aanleiding voor W&R Plastics om een document management systeem in te zetten is om de steeds groter wordende stroom aan productspecificaties (documenten) beter te kunnen beheersen. Hierdoor kunnen haar klanten voldoen aan alle wettelijke regelgeving die op hun specifieke vakgebied van toepassing zijn. U kunt hierbij denken aan regelgeving rond verpakkingen binnen de voedingsmiddelen industrie, de farmaceutische industrie, een producent van speelgoed of van behuizingen of onderdelen van elektrische waarbij in de gebruikte kunststof en kleuradditief bepaalde (giftige) stoffen niet aanwezig mogen zijn. Bij de productie van verpakkingen voor de non-food sector zijn daarvoor verklaringen van afwezigheid van bepaalde substanties en zijn veiligheidsinformatiebladen nodig die voldoen aan de Reach verordening.

W&R Plastics en haar partners hebben dan ook besloten de nodige strategieën en systemen te ontwikkelen om hun klanten de ondersteuning te geven die ze nodig hebben aan genoemde regelgeving bij het gebruik van kleuradditieven te voldoen.

Productcatalogus

W&R Plastics zet OpenIMS DMS in voor het beheer van alle inkomende productspecificaties (documentatie) van meer dan 10.000 kleuradditieven. Hierdoor kan W&R Plastics de productspecificaties van masterbatches die op enig moment in de tijd zijn geleverd altijd garanderen en die reproduceren. Naast de documenten wordt ook een aanvullende beschrijving in XML formaat onderhouden op basis van een dynamische OpenIMS XML viewer. Alle gegevens worden periodiek doorgegeven aan de productcatalogus op basis van Lotus Notes IBM technologie.

Meertalige product documentatie

Medewerkers kunnen via geavanceerde assistenten nieuwe productspecificaties of nieuwe versies daarvan eenvoudig registreren en de aangeleverde catalogusinformatie kan via een XML viewer worden gecontroleerd en geactualiseerd. Alle productspecificaties (documenten) zijn tevens in meerdere talen te onderhouden.

Geautomatiseerde document uitwisseling met leveranciers uit Italië

Een grote kleurstoffen fabrikant uit Italië levert de basisproductspecificaties en aanvullende XML bestanden geautomatiseerd aan. Hierdoor kan zonder menselijk tussenkomen de catalogus bij W&R Plastics worden bijgewerkt.

Over W&R Plastics

W&R Plastics heeft zich vanaf haar oprichting in 1983 ontwikkeld tot gerenommeerd leverancier van hoogwaardige kleur masterbatches, additief masterbatches, mineraal gevulde compounds en geleidende compounds voor de kunststofverwerkende industrie. Zij leveren toegevoegde waarde in de producten en het proces van hun klanten door te voorzien in kwaliteit en service. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van masterbatches voor industriële kunststoffen en hebben effectieve productkennis en vriendelijke service in huis. Meer informatie zie: www.wenrplastics.nl.

Over OpenSesame ICT

OpenSesame ICT B.V. is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. De oplossingen zijn onder de naam OpenIMS als standaard software beschikbaar. OpenIMS is een platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is 100% webbased.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com of een bezoek brengen aan de websites www.osict.com en/of www.openims.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.