Home Actueel Nieuws William Schrikker Groep digitale jeugddossiers

William Schrikker Groep digitale jeugddossiers

wsg_logo0_n_218De William Schrikker Groep (WSG) is een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Zij zijn druk bezig met de ingebruikname van OpenIMS DMS.

De belangrijkste redenen om te starten met dit project zijn het verbetering van de efficiëntie door het digitaal delen en verspreiden van informatie, het waarborgen van de privacy van cliënten, controle op juistheid en compleetheid van dossiers en kostenbesparing door minder documenten te kopiëren en per post te versturen.

OpenIMS Document Management Server (OpenIMS DMS) is volledig webbased en wordt ingezet om digitale jeugddossiers op te bouwen en te beheren. De medewerkers van de William Schrikker Groep werken verspreid over heel Nederland en werken ook buiten kantooruren. Dan is het van groot belang dat een systeem 24x7 beschikbaar is om stukken op te kunnen vragen vanaf iedere willekeurige locatie.

Naast voorzieningen als historie en versiebeheer kunnen er ook afhandel-, of rappeltermijnen aan documenten worden toegekend om verlengingen en evaluaties tijdig aan te kunnen geven. Hierdoor kunnen ook archiverings- en vernietigingsregels centraal worden afgedwongen.

Over William Schikker Groep
De William Schrikker Groep is een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Ze richten zich op kinderen met een beperking of chronische ziekte, maar ook op kinderen van ouders met een beperking. Wanneer in de thuissituatie ernstige opvoedingsproblemen ontstaan bieden ze hulp, advies en ondersteuning. Dat doen ze al 70 jaar.

De William Schrikker Groep telt circa 1.100 medewerkers en bestaat uit zelfstandige onderdelen: Jeugdbescherming, Jeugdreclassering, Pleegzorg en het Expertisecentrum. Elk onderdeel heeft zijn eigen specialisme en wordt ondersteund door het Servicecentrum, ook een zelfstandig onderdeel van de William Schrikker Groep. Daardoor kunnen zij snel en gericht hulp en begeleiding bieden.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT BV is een Nederlands softwarehuis die zich richt op bedrijfsmatige oplossingen op het Open Source platform. OpenIMS is een ECM platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en bestaat onder andere uit webContent-, Document-, Workflow- en E-mail Management. OpenIMS draait op vele platformen zoals Linux of Microsoft Windows, is op Open Standaarden gebaseerd (SOAP/XML) en is volledig webbased. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) bdm@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.